donderdag 2 januari 2020

Werk en overleg bezoek in alblasserdam

Op 2 januari reed ik met de auto naar Alblasserdam. altijd spannend om naar een plek te gaan waar je nog nooit bent geweest maar ook dat naar iemand gaat die je alleen maar kent via een samenwerkingsopdracht (ten) voor het symposium.

De reden van deze rit was dat we wilden overleggen over een mogelijke samenwerking met een fotografe en met Rika Bieren de bloemist.  Met Rika had ik afgesproken om eens te praten over wat we samen zouden kunnen doen. Meestal hou ik dit af, mede omdat ik het wil leuk vind een soort van mysterie te blijven dat men de naam kent maar niet de persoon kent, maar dit voelde goed, dit was een nieuwe uitdaging op het vlak van flarden en samenwerken.

De rit duurde slechts 45 minuten en ver voor de afgesproken tijd kwam ik aan, had ik niet verwacht omdat ik dacht ik doe er wel lang over maar niet dus. Dus onderweg even de auto aan de kant en melden dat ik er een half uur eerder was, geen punt gelukkig.

Het is gek om naar iemand te gaan, aan te bellen, meteen je vertrouwd te voelen, meteen is het alsof je elkaar al jaren kent. 
Ik krijg steeds vaker het gevoel en idee dat als je al via allerlei manieren samenwerkt, met elkaar af en toe contact hebt, is het erg leuk om elkaar te zien en te ontmoeten.

We begonnen meteen te praten over de mogelijke samenwerking en dat is een mooi plan geworden waar zeker een bundel uit voort zal komen,.
Deze bundel zal  niet echt een grote uitgave worden, waarschijnlijk alleen de flarden en foto's van de diverse bloemstukken van het symposium, maar daarnaast zullen we ook aan de slag gaan met diverse bloemstukken die al gemaakt zijn, waar ik dan flarden bij ga schrijven. Ter zijne tijd zal ik hier ook een onderdeel voor maken op deze site, zodat dat ook gelezen kan worden

Daarna zullen we nog meer leuk dingen gaan doen waarin we samenwerken. 

Het bezoek aan het atelier was ook erg mooi en vol inspiratie erg leuk.. tevens was het gewoon gezelig

Rond half 4 ben ik weer huiswaarts vertrokken, dit  om de spits voor te zijn, maar met een hoofd vol nieuwe ideeen en nieuwe gedachten.. 

Heb er zin in om weer aan het werk te gaan met dit soort werk. al moet staat het flarden schrijven nooit stil, ik heb alweer zoveel geschreven de nieuwe bundel voor 2020 is al bijna vol met mooie en goede flarden.. het is weer moeilijk kiezen wat ik er in wil zetten, maar dat gaat ook goed komen. De titel is wel al duidelijk "Als  de herfst mijn zomer aanraakt" past zeker bij de foto die op de kaft zal komen maar ook  bij het thema van de bundel.

kortom het beloofd weer een vol en mooi creatief jaar te worden dit jaar.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten