vrijdag 31 januari 2020

en het blijft zo lekker.....

Maandagavond en woensdagavond was ik bij de Kb (= kettle Bell). 
De warming up is altijd het zelfde met als gevolg dat we al precies weten wat we moeten doen. Dus dat is handig. Maar dan.. dan begint de HEL,  het begint vaak lief met een aantal keer de swing doen.. maar gaandeweg de avond is het loodzwaar.
Het zou ook kunnen komen dat ik  dan moe ben of wat dan ook.

Het begint om 20.00 en rond 20.20 zucht ik tegen mijn sportmaatjes.. Gunst het is nog maar 20 over.. en we moeten nog zo lang.. 

Ik zie af en ik zweet me kapot..  ik guts als een soort lekke vergiet met te grote gaten.

Afgelopen maandag vroeg zelfs een sportmaatje aan mij of ik wel besef dat het rond mij  alles kletsnat was.. ik zei nog in mijn onschuld lekt mijn bidon. maar dat kan niet die is van metaal, dus het moest wel iets anders zijn..

Terwijl ik me in de plank verplaatste zag ik het al.. het was 1 en al natte boel, de druppels  vielen zo van mijn hoofd af.. en voor ik het wist, kon ik bijna zwemen in mijn eigen zweet.. Gelukkig wel mijn eigen zweet en niet het zweet van anderen. lijkt me erg onaangenaam.

Maar om een lang verhaal kort te maken.. ik vind het heerlijk ik geniet

We beginnen op maandag altijd met grond oefeningen, liggen op de grond. je ene been over de ander been gooien en dan weer op je buik en dan weer de andere kant op.. we roepen al van tevoren links en rechts zodat we de goede kant op gaan, dit doen we dan 8 keer, daarna moeten we , die vind ik echt  ruk, met handen en voeten lopen, handen naar voren weer terug.. kortom het is niet leuk die tel ik dan ook altijd verkeerd.  maar ik doe ze wel..
daarna  de prisener sqaut,  dan liggen opdrukken en uiteindelijk jumping jacks.. en dan als we dit twee rondjes hebben gedaan gaan we over op de lesstof...

Het begint met eenvoudige oefeningen zoals ik al zei. maar we genieten eigenlijk het meeste van het hoofd van Frank, onze instructeur vooral als we veel mopperen geniet hij, en dat begrijp ik helemaal.. ik zou dat ook hebben.... 

Kortom het is heerlijk en genieten.. en vooral zo tegen het einde de buikspieroefeningen.... dan zijn we blij totdat Frank besluit nog een lullige oefening als afsluiting te doen zoals met een kb op je schouder 10 baantje lunches, of 30 burpee's etc, dan kan ik hem, en met mij velen wel wurgen..

maar diep in ons hart genieten we heel erg , we komen steeds terug...
ook het standaard grapje aan het einde of hij mee gaat thee drinken.. waarop hij meteen NEE zegt. is en blijft leuk..


Geen opmerkingen:

Een reactie posten