zaterdag 18 januari 2020

open huis en kapsalon

Afgelopen vrijdag hadden we open huis op school. Dit houd in dat we onze school promoten in de hoop zo heel veel leerlingen binnen te halen. We doen heel veel maar ook we zijn een goede en mooie en leuke school. Een school waar ik inmiddels al meer dan 26 jaar werkzaam ben en waar ik nog, ondanks wat pieken en dalen, meer dan thuis voel. Welkom voel

Van te voren had ik al bedacht dat ik wat minder heftig zou uitpakken dit jaar, mede omdat ik dacht het is het laatste jaar dat we dat hier doen, we gaan over naar nieuw met de zomer. dus dat komt wel goed. dat kan niet anders.

Had een klein tafereel gemaakt met het kleine schimmen doek, daarnaast had ik 3 leerlingen gevraagd om me te komen helpen. Deze drie kwamen net iets later dan de afgesproken tijd maar wat deden ze het weer goed, heerlijk dat spul dat zo enthousiast de school laat zien en hoe ze bij mijn vak spelen. Ik geniet enorm van ze.

Tussendoor hadden we tijd voor een broodje kroket of kaassouflee, aangezien ik wist dat ik met twee andere vrienden/collega's ergens zou gaan eten tussendoor, heb ik mijn kaassouflee maar laten schieten. Ik heb dus alleen mijn tomaatjes en komkommmer gegeten en gedacht mijn tijd komt nog

Nadat ik klaar was zijn we met elkaar naar een geweldige tent gegaan waar ze ook een vegetarische versie hadden van een kapsalon.. ik was blij, ik had nog nooit een keer kapsalon gegeten dus ik was heel benieuwd wat ik er van zou vinden. Om eerlijk te zijn het gezelschap was heerlijk en leuk, het eten was vet en lekker,. maar of ik er nu een moord voor ga plegen nou nee. ik vond de patat te slap en had het idee dat het een soort van ontplofte stampot was maar dan wat opgeleukt met wat groente. maar ik vond het wel een keer erg gaaf om toch een keer kapsalon te hebben gegeten, nu kan ik ook een oordeel geven hierover.

Daarna terug naar school, de laatste restjes gedaan, nog even geholpen waar het moest bij collega's en toen ging het los. Ik had al snel in de bakkerij een appeltaartje gehaald voor de leerlingen die mij kwamen helpen, Dus we zijn begonnen met appeltaart en alles uitgelegd, Voor hun had ik ook drinken en snoep gehaald zodat ze ook tussendoor wat konden drinken en eten.

Laten we eerlijk zijn 6 uur op de benen is lang.. maar goed het is voor een goed doel

Tussendoor was er een heerlijk broodmaaltijd met broodjes en met soep, kortom het was weer erg goed geregeld.

De avond vloog om, van half 4 toto 21.30 is goed te doen, zeker met goed gezelschap en met mensen die zo binnenlopen zodat je wat kan vertellen en zeggen, dat maakt het extra leuk en gezellig vind ik.

Kortom het was weer een prachtige dag op een mooie school, nu maar hopen dat we veel leerlingen binnenhalen. dat zou een kroon zijn op al onze goede werken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten