vrijdag 23 augustus 2019

London dag 2

(Waarschuwing vooraf.... de komende 3 dagen zullen er natuurlijk blogjes verschijnen over mijn tripje naar london, soms zullen er rare zinnen in staan, of nog erger soms woorden die niet goed te lezen zijn.. mijn excuses er voor, vooraf.. omdat ik alles zal schrijven op mijn telefoon en ik het niet altijd na kan lezen op taal, spel of rare woorden fouten.... , maar laat je de lust niet ontnemen om er toch van te genieten)

Ogen open om half 7 en denken.. nog even niet, omdraaien en verder dromen, langzaam de dag b3ginnen in London. Terwijl ik zo mijn dagelijkse dingen doe op de iPad is Erwin al uit bed, kleed zich aan om te gaan joggen... hoe verzint hij het zo vroeg inde ochtend.. al ben ik stiekem trots op hem dat hij dat doet. Daarna als hij weg is begint voor mij de dag. Diverse dingen spoken door mijn hoofd , over Alphen maar meer over de gesprekken die we gisteren tijdens het eten hadden, over zoveel onderwerpen, wanneer je een rol speelt en wanneer niet, over je alter ego etc.. prachtige gesprekken samen waarin we elkaar op een hoger level ontmoeten, ik weet dat, ik  vergeet dat altijd weer maar besef met dat weer helemaal als ik bij hem ben. Natuurlijk hebben we het ook gehad over je rol in het leven en of je er toe doet in het leven.... wat is nu jouw bijdrage, prachtige vragen waarop we antwoorden vinden, het is mooi, misschien hoort dit wel bij het ouder worden, ik ga daar maar vanuit, ook over hoe het nu toe gaat in de wereld, hoe veel eenzaamheid er is hoe we nummers worden, hoe we mensen  als vuilnis behandelen, we zwiepen ze weg op internet en doen dat ook vaak in de werkelijke wereld.. het vervloeit in elkaar.. prachtige serie op Netflix, black mirror. Een absolute aanrader.

Het eten bestellen was nog ff een dingetje, die man sprak zo snel Engels dat ik hem totaal niet begreep. Dat vind ik soms lastig hier hun Engels is zo onduidelijk... maar ik weet ik praat ook te snel... maar we zijn er uitgekomen wat ik wilde bestellen en had meteen een goed gesprek met een andere gast.. incluis neusring wat je veel ziet in London, tenminste op de plekken waar ik kom.

Vandaag de HP-tour en het Tate museum, we proberen nog samen een musical te bezoeken ook leuk.

Terwijl ik invoeg in het leven in London ervaar ik dat het een tweede stad gaat worden, ik merk dat het geen Berlijn zal worden maar zit er wel tegenaan. Eerst naar de plek om te kijken of er een mooie musical te vinden is, ik had gehoopt op thriller of Tina maar die zijn nog te populair dus die gaan niet. Dus dan maar Jamie, contact met erwin hij gaat mee gezellig we gaan samen vanavond.

Daarna ff de gruwel in de M&M store ik verbaas me altijd over wat er allemaal voor meuk us en wat mensen dus allemaal kopen. Inmiddels loopt de temperatuur op en  begint  het warm te worden., ik guts van het zweet... om 10.09 al 10 trappen gelopen en nog maar net in de stad... en dan te bedenken dat de trap naar Erwins huis ook nog gebeuren moet 10 x 15 treden, maar dat is lekker tenslotte is zweet vet wat huilt omdat het afscheid neemt van je lichaam... ik zwaai enthousiast als het gaat en zeg zachtjes het is vaarwel en geen tot ziens.

Redelijk vroeg uit huis, de HP tour lopen, geweldig om te doen, leuke gids, lerend voor acteur, en hij is goed, dus wie weet ooit komt hij wel ergens tevoorschijn en kan ik zeggen ik heb hem de hand geschut.

Heerlijke veganlunch gegeten Grieks maar lekker, ondertussen besloten dat misschien ergens met kerst het wel leuk zou zijn om in London te zijn, misschien de sleutels van Erwins huis dupliceren als hij dat goed vind, misschien is het wel omdat Erwin er woont of gewoond heeft dat ik me er thuis het zijn steden waar ik me thuis voel  komen.

De middag een stukje doorgebracht in het National Galerie. Er is veel schilderkunst en vooral veel wat ik niet leuk vind, maar goed er hingen wel een paar grote Hollandse meesters. Bij 1 schilderij heb ik lang staan kijken de tekst klopt namelijk niet de mensen zijn er niet aan het wandelen maar het jongetje staat er domweg gewoonte plassen in het water, daar heb ik dan lol om.. tovert een glimlach om mijn mond. Daarna lange tijd door China town gelopen, ik hou van die sfeer en mensen. Op het plein gezeten waar heel veel straatartiesten hun kunsten vertoonden, het was geweldig om te zien.
Thee gedronken in de Brixton vilage waar ik
Gisteren ook was, moest de thee van gisteren nog betalen dus ben terug gegaan, wel zo netjes soms geloof io in karma

Vroeg terug naar Erwin, wat opfrissen en in de avond lekker naar een musical, 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten