dinsdag 13 augustus 2019

Herrmitage De schatkamer

Vriendin Susan en ik wilden elkaar nog even zien voordat de hectiek van het lesgeven weer om de hoek komt kijken, dus we hebben in onze agendas zitten kijken en kwamen tot de conclusie dat er maar 1 mogelijkheid was, dat was dus vandaag.

Om een heel lang kort te maken we spraken af om naar de Hermitage te gaan. Susan had gelezen dat als je met je musuem jaarkaart naar de schilderijen van de Gouden Eeuw, en dan met name de stalmeesters, dat je dan, als je 2.50 had betaald je een gratis brillendoekje kreeg. Dus tja, wij zijn Nederlanders dus wij gaan daar voor natuurlijk.

Dus de afspraak was om half 11 in Amsterdam op het station, dus dat was duidelijk. Via de interliner en dan met de trein naar CS is goed te doen altijd. Uit Susan haar appjes begreep ik al dat ze het wat lastig vond in Amsterdam om elkaar te vinden, Dus toen ik aankwam zag ik dat ze aankwam op perron 8, ik op 11 dus ik meteen tegen haar, loop naar beneden en ik sta bij spoor 8 tussen de broodzaak en julia's dus dat was duidelijk.

Toen haar trein was aangekomen, bleek ze nergens te zijn, dus ik appen, ze stond beneden, dus ik nog eens kijken, en Susan is niet te missen. Dus toen bedacht ik ineens er zijn waarschijnlijk twee uitgangen, dus maar tegen Susan gezegd dat ze maar naar de hal moest lopen en dat ik haar ging zoeken. 

Gelukkig is de hal groot en is er een groot wit ding met licht erin, dus Susan vertelde ik ben bij dat witte ding, dus ik meteen naar haar toe, dus gevonden. 

Samen zijn we naar het museum gelopen, tussendoor nog even bij de Beurs van Berlage gaan thee drinken, en daar hebben we eerst weer met elkaar de dingen van de afgelopen tijd doorgesproken, en elkaar tips gegeven hoe het anders kan of hoe je het het beste in bepaalde situaties kunt handelen.

Daarna met een rustige wandeling door Amsterdam, langs het prachtige Rembrandtplein naar de Hermitage.. om te ontdekken dat de tentoonstelling die ik heel graag wil zien er nog was, namelijk de Schatkamer.

Bij de entree kwam ik er achter dat je met je museumpass 2.50 moet betalen en dan krijg je dat brillendoekje, aangezien ik de bankgiroloterij pas inmiddels ook heb, en dat was gratis, dacht ik, ik ga geen 2.50 betalen, Nederlander he, dus ik ging gratis, Het brillendoekje kon je ophalen in de winkel, dus wij daarheen, Susan ging hem halen, Ze liet haar Museumpass zien en kreeg hem totaal geen controle, dus ik met mijn museumpass ook maar naar de balie en kreeg zonder pardon ook een brillendoekje, die natuurlijk naar Susan ging.  Kortom ik was heel blij, en geen 2.50 uitgegeven en toch een doekje. 

  De tentoonstelling de Schatkamer begint met het oudste beeldje wat ooit gevonden is, en het leuke is dit is een beeldje wat je in elke geschiedenis van vroeger ziet. en hij is inderdaad heel klein, maar wel leuk om te zien. De opbouw van de tentoonstelling vond ik verrassend omdat ze steeds van iets twee dingen hadden, iets van heel lang geleden, met daarnaast iets van een vroegere tijdstip.. erg mooi vond ik dit. 

Ik was onder de indruk, zeker ook het moderne werk wat er in heel subtiele vorm was.

Nadat we ons hadden vergaapt aan deze tentoonstelling zijn we naar de Stalmeesters gegaan. Deze had ik al een keer eerder gezien, maar had nog niet de audiotour gehad, dus die wilde ik wel doen.. Al lopende kwamen we erachter dat een Amsterdammer dit had in gesproken, je kon kiezen tussen een vrouw, die alles netjes en keurig besprak maar ook voor een man.. die dus met de Amsterdamse Humor alles vertelde.. geweldig dit.. we hebben smakkelijk zitten te lachen

Nadat we deze tentoonstelling ook hadden gehad, zijn we de stad in gegaan om te gaan lunchen, heerlijk bij het waterlooplein markt gezeten en lekker gegeten, langs de grachtjes en door de Chinese buurt naar het station..

Het was mooi en wederom zoals altijd met Susan een dag waarbij we samen genoten van elkaar en van het samen zijn.
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten