woensdag 7 augustus 2019

kamperen in Utrecht (2)


(Waarschuwing vooraf.... de komende 3 dagen zullen er natuurlijk blogjes verschijnen over mijn kampeerervaring in de provincie Utrecht. soms zullen er rare zinnen in staan, of nog erger soms woorden die niet goed te lezen zijn.. mijn excuses er voor, vooraf.. omdat ik alles zal schrijven op mijn telefoon en ik het niet altijd na kan lezen op taal, spel of rare woorden fouten.... , maar laat je de lust niet ontnemen om er toch van te genieten)

Wat is het toch bijzonder, je slaapt in de buitenlucht , ben er wel twee keer uit geweest omdat ik de natuur rijkelijk wilde voorzien van vloeistof omdat de natuur schreeuwt om water en vocht. Maar als een blok geslapen op mijn bedje. Hij doet bijna denken aan de tig matrassen in de prinses op de erwt.

Okey het is als volgt, laag 1 een laag isolatie materiaal, slaapzak1, slaapzak van fleece laag 2, dan het lucht bed, daarop nog een slaapzak, dan een wollen deken ( met dank aan de buuf), hoeslaken en dan kom ik... geniaal met over me heen twee slaapzakken.

Redelijk vroeg uit mijn bed gekomen, naar de douches lopen , toch een opgave omdat men je dan ziet zoals weinig mensen je zien, uitgelopen ogen, haren in allerlei kanten de lucht in, kortom het is niet het meest glorieuze moment van de dag zeg maar.

Maar goed door schade en schande wijs geworden meteen door naar de luxe versie van de douches, ff wennen aan dat dat ding weer aan de muur zit zodat je in allerlei bochten moet wringen om ook de wat minder bereikbare plekken te kunnen schonen... gedoe, maar men zegt dat is de charme van het kamperen.

Terwijl ik enthousiast mijn ogen weer in de juiste verhoudingen breng,  voor de spiegel in het washok, de overtollige restanten van de nacht wegwerk, komt er een man uit de andere douche, hij keek, deed ff een stap terug... dacht eerst dat hij toch bij de dames was, maar nee toch de mannen, terwijl hij bijkwam van de schrik, begon ik ook nog mijn haren rijkelijk met haarlak te besproeien... ik denk dat ik nu over de tong ga op de camping dat ik een travestiet of transgender ben.. ach wat maakt het uit, alles ter lering en vermaak tenslotte.

Paniek bij de buren, de Senseo is stuk, ps dat noemt men Kamperen, men heeft een Senseo aan boord, ik herinner me nog een akelig pannetje, koud water, en oploskoffie.. dat was bocht maar dat hete toen kamperen.
Gelukkig was daar de redder in nood, IK, met mijn waterkokertje, (terwijl ik dit schrijf na mijn betoog over de Senseo en water en oploskoffie) dus heb ze rijkelijk voorzien van thee.

Met wat vertraging naar Utrecht, we wilden naar van Speelklok naar Pietement, we hadden besloten dat we de auto zouden parkeren op de p&r bij Soesterberg en dan dat laatste stukje met de bus zouden. Doen, scheelt kosten. We stapten vol enthousiasme in de bus en werden dus ergens gedumpt waar we niet verder konden, dus kijken, bus 28 de bus die we moesten hebben. Wij zagen hem aankomen stapten in en ineens viel me op dat de info was voor lijn 29 dus ff nadenken, veel over praten, gelukkig was er een jongen die meteen zei u kunt hier beter de trein nemen anders komt u niet op centraal station. Dus wij de trein in, althans bijna Ayaz moest nog een kaartje dus die moest gekocht worden. Dat is gelukt . Met de trein naar Utrecht, daar eerst door hoog Catharijne gedwaald . Om daarna de stad in te gaan. We kwamen vrij snel bij het museum, daar hebben we de rondleiding gevolgd. Erg boeiend en interssant vond ik. Na de prachtige rondleiding en inmiddels 3 muntjes rijker van het museum, zijn we nog kort door Utrecht gedwaald, de plastic  walvis bekeken en met de bus terug naar onze P€r Soesterberg toe. We werden uitgezet bij een bushalte voor ons gevoel in het midden  van  nergens. Maar met gezond verstand en met gewoon nadenken via een bijzonder parade kwamen we bij de auto.

Terug naar de camping en lekker  zitten wat rommelen en koken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten