vrijdag 16 augustus 2019

Groningen

 Opstaan en rustig ontwaken, dat is thuis zijn bij moeders. Heerlijk ontbijt gehad, ook niet zo gek had het zelf meegenomen. Daarna goed gesprek gehad met de wijze vrouw. Mijn moeder. Erg leuk weer en goed. Daarna in de auto naar de stad waar ik jaren heb gewoond. Wilde er even uit en naar het museum in Groningen met een prachtige tentoonstelling. De tentoonstelling over 100 jaar vrouwenstemrecht was voor mij ( sorry dames) niet echt boeiend. Dus daar ben ik doorheen gerend. De tentoonstelling présence was boeiend, 1 grote ruimte waar diverse schermen stonden met prachtige lichtprojecties en prachtige klassieke muziek.  Daarna de tentoonstelling, ook interactief was boeiend maar omdat het eigenlijk een samenspel is tussen mensen is het als je alleen bent minder boeiend.

Daarna door het museum gelopen uit de vaste collectie, prachtige Keith harrings gezien, tevens mooie stukken hebben ze daar.

Na het museum in het café gaan zitten heerlijk genoten van de dag, tevens na genoten van de tentoonstelling.

Daarna de stad in via het bruggetje naar de Vismarkt, erg leuk ook, daarna door naar de grote markt. Bedacht dat ik wel even bij een oude vriendin langs kon gaan, helaas kon ik haar niet telefonisch bereiken dus dan maar er heen lopen. Een prachtige wandeling via de Prinsentuin door naar het Boterdiep, en dan langs het Noorderplantsoen naar het huis waar ze woont. Helaas was ze niet thuis dus een keurig briefje achtergelaten dat ik was geweest. Altijd leuk kan iemand of even balen of een gat in de lucht springen dat je langs kwam of dat ze niet thuis waren.
Daarna even gelopen langs het plantsoen en plotseling was ik in de straat waar mijn liefde (9,5 jaar) voor even, met de intentie gestart voor altijd. Dus even naar het voormalig huis gelopen, bizar hoe je gevoel je feilloos daar brengt.. bijzonder. Even gekeken naar het raam waar het allemaal begon op dat kamertje van 4 bij 5... zie ons nog daar liggen op zijn matras(1 persoons, liefde maakt een smal bed breed) .. leuk om daar aan terug te denken met de ogen en kennis van nu. Een tedere glimlach kaam er om mijn mond. ( ons lied was altijd Noghing comperes 2u van Sinead en Moviestar van Harpo, op dat lied besloten we dat we samen verder wilden als stel.)

Daarna naar waar ik zelf gewoond heb, de Peperstraat , mooi om te lopen maar ook hier heeft de tijd niet stil gestaan gelukkig, wat bleef is het huis waar ik heb gewoond, het hofje, de pizzeria waar ik naast woonde, maar alles heeft een andere naam gekregen zo ook de shoarma zaak waar ik altijd min shag kocht en vaak cassette bandjes kreeg met prachtige muziek uit Turkije.

Daarna gaan zitten in de Poelestraat, wat gedronken en gegeten bij de Brasse, vroeger hete dat de Brasserie, ooit daar na een warme chocolade melk en appelpunt met slagroom, weg gelopen  zonder te betalen ... dat heb ik nu ruimschoots goed gemaakt. Ik geef toe ook ik ben niet zonder zonde😀

Daarna de olle grieze beklommen wat een klim 24 trappen en grote stappen dus, hele grote stappen. Geweldig. Het uitzicht was mooi en boeiend, ik heb genoten. De klim naar beneden was gemakkelijker maar gaf mij minder voldoening , daarna langs de markt terug gelopen naar daar waar ik altijd ging stappen, tevens langs waar ik altijd in de afwas gewerkt hen. Door de Oosterpoort gezworven, langs alle bekende plekken. Kon de stokbroden zaak niet meer vinden helaas, anders had ik daar Eem broodje gehaald met kaas en ui.. zo erg van vroeger. Langs het huis gelopen waar ik jaren heb gewoond voor ik ging verhuizen naar Alphen. Er was iemand thuis daar waar ik altijd heb gewoond helaas durfde ik niet aan te Bellen om te vragen of ik er nog een keer boven mocht kijken. Langs de achterstraatjes naar het station gelopen om te kijken waar ik met mijn eerste grote lief heb gewoond, het duurde niet lang slechts 3 maanden, maar het maakte indruk , ons liedje was dan ook van Robert long, gek he het gaat maar niet over ( klopt wat hebben wij allebei geworsteld toen het uit was met elkaar om elkaar los te laten)

Daarna  nog een kop thee gedronken op het station en
Terug naar moeders om daar mijn maaltijd salade op te eten en te kijken naar de slimste mens en heerlijk te kletsen

Wat een heerlijke dag was dit een walk on memorie Lane incluis muziek in mijn hoofd de liedjes die een glimlach oproepen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten