zondag 4 augustus 2019

De parade in Utrecht

Elk jaar weer gaan we met elkaar naar De Parade, ik ben inmiddels in alle vier de steden geweest maar ben er van overtuigd dat ik hem in Utrecht het leukste vind, dit komt ook doordat je er gemakkelijk kan komen, maar ook omdat het terrein vol staat met bomen en het meer sfeer lijkt te hebben.

Vaak is of het leuk is ook afhankelijk van de mensen met wie je gaat en ook de mensen die er komen. maar de mensen met wie ik ga zit altijd goed, is altijd leuk.

Dit keer ging ik wederom, voor het 4de jaar in successie met Rick en Chris, het is naast het genieten van de voorstellingen ook samen genieten van elkaar, lekker kletsen, wat rondlopen, weer bijpraten etc.. kortom het is al een feestje als we het bedenken dat we hier heen gaan.

Keurig om half 3 was ik op het station waar Rick en Chris al stonden te wachten, het was meteen al leuk, we zijn naar het terrein gelopen en het maffe is als je er binnenkomt je waant je meteen in een andere wereld en het is al meteen leuk en gezellig.. De sfeer, de mensen, al moet ik zeggen het word tegenwoordig wel steeds wat meer bakfietsenpubliek, de echte alternatieve mensen zijn er niet meer echt te vinden, maar dat maakt ook niet uit. het is en blijft leuk om er te zijn.

We hebben eerst wat gedronken om daarna naar de eerste voorstelling te gaan. De voorstelling van
Theatergroep Vaudeville   Een hilarische toneelstuk waarin de spelers hadden gekozen om de mannenrollen door vrouwen te laten spelen en de vrouwen rollen door de mannen, heel hilarisch, het oude principe van de Chrismas pantomime... Daarnaast hadden ze stukken bedacht waarin ze dus van het podium afvielen etc. het verhaaltje was ergens heel simpel maar dat maakte niet uit, het was parade en het is een echt paradestuk.. geweldig.

We zijn tussen de eerste voorstelling en de tweede voorstelling wat gaan eten bij de aziastisch tent, het eten is daar altijd leuk en goed, heerlijke gado gado gehad, terwijl de mannen zich bogen over de patatje rendang of zo iets en  een schotel met vis geloof ik..
De volgende voorstelling was van een beginnende groep Collectief het paradijs met vormen van opdringerigheid. Dit stuk was op zijn eigen manier weer bijzonder maar ergens was het niet af, kon me niet aan de indruk onttrekken dat de spelers bedacht hadden om iets te doen over opdringerigheid, en dat ze dan een soort van woordspin hebben gemaakt en daar stukjes bij bedacht hebben, Tevens het gegeven vanuit het publiek opkomen is algemeen bekend, en wel verrassen maar ook net weer niet. De wet dat je als je iets herhaald moet je het twee keer doen en de derde keer net iets anders die hadden ze niet ingevoerd.. |Het was met name beeldtheater, vormgeving etc, en het is knap wat ze doen me een minimale decor en toch bijzonder spel. Al kon ik me niet aan de indruk onttrekkend dat het niet nog net niet af is.. beginnersstuk zou ik het noemen.

Natuurlijk hebben we daar ook een ijsje gegeten om daarna al dwalend nog een bak thee te nemen om naar het stuk van theater Oostpool te gaan met Alles wat liefde is.

Dit stuk hadden de manen al in Den Haag willen bezoeken, maar daar was het uitverkocht en dat verbaasd me achteraf niets. wat een geweldig leuk stuk, Drie spelers, speelden scenes uit diverse films na waarin het ging om de liefde, een soort van theatersport maar dan net weer anders. het publiek mocht kiezen welke scene's er mochten worden gespeeld aan de hand van a, b of c, en dan speelden ze een bekende scene.. erg grappig om te zien.

Om 22.00 gingen we naar de treinen om weer naar huis te gaan, na een mooie dag met voor het eerst eigenlijk 3 voorstellingen die een indruk achterlieten op ieder hun eigen positieve manier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten