zaterdag 27 april 2019

Napels dag 2


(Waarschuwing vooraf.... de komende 6 dagen zullen er natuurlijk blogjes verschijnen over mijn tripje naar Napels en naar Rome.. soms zullen er rare zinnen in staan, of nog erger soms woorden die niet goed te lezen zijn.. mijn excuses er voor, vooraf.. omdat ik alles zal schrijven op mijn telefoon en ik het niet altijd na kan lezen op taal, spel of rare woorden fouten.... , maar laat je de lust niet ontnemen om er toch van te genieten)

Als een wekker gaat heb ik maar 1 gedachte... wat nu al... gelukkig niet mijn wekker, de wekker van Christian ging, we hadden de afspraak gemaakt, christian gaat de broodjes halen voor de lunch, ik ga mezelf mooi maken.. voordeel om met een hetero man op stap te zijn, niks niet vreempjes etc, hand door je haar, beetje deo, af en toe een extra luchtje op zon en feestdagen, nog ff wat water over het gezicht en klaar, hij red het in 10 minuten... ik ben ook wel snel voor een homo man, ik heb mezelf hervonden in 15 minuten dus ik ben de wat stoerdere versie van mijn mede mannen van de liefde. 

Vandaag gaat het eindelijk gebeuren, de versuvius beklimmen , dat wilde ik zo graag zo ook het hercukeum. Napels is een mooie stad maar is klein. Ze danken hun bestaan aan pompei en de Versuvius lijkt het, in ieder geval gebruiken ze dat erg goed. Twee dagen Napels, 1 dag versuvius en hercukeum, daarna een dag pompei en het is wel genoeg. 

Het beloofd vandaag weer een lange dag te worden met veel lopen. Ontdekte het gisteren al, wilde mijn tandenpoetsen en yep wel de oplaadstekker mee maar niet de tandenborstel... hoe slim weer, maar gelukkig had ik in mijn koffer nog een paar tandenborstels van andere hotels dus dat kwam gied uit.,,, zit dus met een snoer extra bagage . Tevens zijn enkelsokjes  niet handig in hoge schoenen, geeft wrijving en wrijving heft juist blaren... dus tja, vandaag IND 20000 stappen gelopen 15 km heel veel weer, gevolg extra blaren maar even extra blarenpleisters gekocht en sport tape om deze blaren dakpansgewijs te verbinden... komt ooit goed. Ik ga het leren.. deze schoen draag ik altijd maar altijd aks ik met christian op stap ga BLAREN ... 

De klim naar en op de Versuvius was een behoorlijke trip om
Eerlijk te zijn maar wel erg gaf om
Gedaan te hebben, was nog nooit op een vulkaan geweest maar  op bepaalde plekken zijn de stenen warm, en soms zie je ook nog wat rook komen. Naar anderhalf uur boven te zijn geweest terug naar beneden  en met de bus terug.  Toen meteen naar het Herculeum gelopen. Christian wist te vertellen dat deze stad door modder is verdwenen... gevolg dat er meer  bewaard is gebleven in oorspronkelijke staat. Dwalen door deze stad zie je mooie dingen en geniet je enorm. We hebben er een dik 3 uur gelopen. 

Na een lange dag terug naar het hotel, we hebben er nog ff 2 km bijgestaan nog geen 20000 stappen dus we moeten nog even. In het hotel heerlijk ff blaren verzorgd, voetjes omhoog, en morgen voorbereiden pompeii 

We hebben heerlijk sushi gegeten dat hoort. Bij onze vakantie dat doen we altijd 1 x sushi  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten