zaterdag 20 april 2019

Archeon

Aangezien Rick en Chris afgelopen zaterdag weer de door en wind toch maakten vanuit Rotterdam, we al eerder hadden afgesproken dat we naar het Archeon zouden gaan, besloten we op het laatste moment toch  met elkaar te lunchen bij mij, scheelde een hoop tijd en is net zo gezellig.

De dagen ervoor ben ik al heel druk geweest, eerst met het maken van een straciatella chees cake, uit ervaringen van anderen weet ik inmiddels dat deze erg lekker moet zijn met framboosjes, wat dotjes slagroom ( aangezien de dotjes glazuur mooi uitliepen.. ben ik straal de slagroom vergeten om die nog op de taart te spuiten....) en met glazuur. mooi roze.. dus ik heb me behoorlijk uitgesloofd om het zo maar te zeggen. Het is tenslotte altijd een feest om met elkaar te zijn en laten we dat dan ook vieren.

De lunch heb ik maar in een paassfeer gebracht, gekleurde eieren gekocht, daarnaast een roomboter kip, lekkere broodjes, kaas in de vorm van een schaap.. maar ook kruidenkaas en ook meteen maar iets van fruitsalade... is tenslotte ook altijd erg lekker en voedzaam.  kortom er was wederom een uitbundige hoeveelheid eten voor een ieder..

Daarna zijn we naar Archeon gegaan, het weer was ons erg goed gezind dus we konden er heerlijk rondlopen, zonnetje op onze hoofden en genieten van de geschiedenis. 
Ik ben best vaak in het Archeon geweest gewoon omdat het vanuit school ging maar dan zie je maar gedeeltes en het leek me zo leuk om het park een keer in zijn geheel te zien, te ervaren wat er nu precies speelt...  dus vandaar met de mannen op een culturele tocht door Alphen naar de geschiedenis van toen.

Het was warm weer, dus ik liep heerlijk in mijn korte broek en daarbij had ik meteen ook mijn vertrouwde teenslippers uit de kast gehaald, mede omdat ik me realiseerde dat die gewoon lekker zitten met dit weer.. dus heb ik heerlijk gelopen.

Het is een mooi park, zeker voor kinderen.. er is dan veel te doen als je een activiteitenpass hebt. wij konden als jong volwassenen alleen maar toe kijken hoe leuk de activiteiten waren... 
Toch bekroop me zo lopen door het park het gevoel dat we als mensen niet helemaal serieus werden genomen, het ging heel snel.. we waren er eigenlijk in 2 uur doorheen. het was wel leuk, we hebben alle teksten gelezen die we normaal gesproken niet zouden lezen, dus we hebben ons er niet vanaf gemaakt..en toch het gevoel dat er ergens in het park iets mist al heb ik geen idee wat en waarom. Dit keer waren er zelfs hele groepen uit Duitsland die van alles deden, met kraampjes etc. spullen verkochten, deze mensen slapen daar duidelijk ook.. maar toch.

De vrouw van het weefgetouw was erg depressief.. het was niet ontspannend volgens haar, en zeker niet mindfull ze  reageerde  op deze opmerking  ( over mindfull van een vorige bezoeker, die dat vroeg nogal overspannen en boos(, dit vertelde me Chris me, dus ik kon het niet laten om ook deze vraag te stellen dat het mij zo heerlijk ontspannend lijkt dat weven en dat je er vast heel rustig van werd....) kortom ze brandde weer los..dat het niet goed ging, dat de draden knapten, dat de draden zich omdraaiden en dat het niet lukte omdat de andere weefsters het niet goed deden.. kortom een opbeurend gesprek met deze dame die we liever niet hadden gevoerd.


Het avondeten, had ik ook al ver van te voren voorbereid, met als voorgerecht aspergesoep, als hoofdgerecht een groente schotel met veg balletjes en aardappelkroketjes uit de Airfryer.. en als toetje juist de straciatella chees cake, met die framboosjes en inmiddels zacht  geworden glazuur... je kon het glazuur van  je tanden voelen springen....

Het was zoals al altijd een ontspannen avond en het was genieten

en ik heb de eerste jonge eendjes gezien van dit jaar. het is lente in de lucht en in mijn hart... wat wil je nog meer












Geen opmerkingen:

Een reactie posten