zondag 7 april 2019

Men neme...

Onze vierde jaars hebben laatst hun laatste lesdag gehad. Dat is zoals gewoonlijk een feestje.

We waren als team bezig geweest om er voor te zorgen dat we een friettent hadden, de leerlingen kregen drinken en er was een, dj die muziek draaide.

De derde jaars zitten momenteel op een andere locatie , de onderbouw ook, dus we hadden het rijk alleen voor de leerlingen.

Bij hek hebben we gecontroleerd of ze eieren of meel bij zich hadden, als we dat zagen namen we dit af. en zetten het weg. De leerlingen die met partyoppers kwamen ,met busjes verf, met slier serpertine, konden gewoon naar binnen. We zeiden al we willen feest met elkaar. 


Tussen door moest ik even weg naar de andere locatie om een les te geven, wat ik ook heb gedaan, toen ik terugkwam was de friettent al klaar, was het feest in volle gang en was er een leuke sfeer.

We hebben het aangezien en toen ik door de school liep zag ik overal de snippers van de partyoppers liggen,  ik ben meteen opzoek gegaan naar een bezem, terwijl ik de personeelskamer binnen liep kwam er de opmerking.. zoek je iets in de kast. waarop ik de opmerking maakte dat ik een man zocht die nog in de kast zat. maar dat ik deze niet heb gevonden op school tot dusver dus dat ik maar de kasten  ging bekijken en openen.
Terwijl ik naar lokaal 037 liep , de techniek lokaal waar altijd wel vegers staan, zag ik  een vierde jaars door de gang lopen met zij supershooker , om deze bij te vullen met water, zei ik tegen hem kom in dit lokaal is een veel betere kraan en gaat het veel sneller.. terwijl hij stond te kijken zei ik meteen. ach help me even mee de gang te vegen, als we dit samen doen dan is het zo opgeruimd, en zonder morren pakte hij ook een bezem en waren we samen aan het vegen, dit tot grote verbazing van collega's en ook van het MT, dat zon joch mij helpt met het schoonmaken. Ik ben niet verbaasd, ik ben dat gewend.. Is mij al eerder overkomen tenslotte dat ik stond te vegen, maar toen meel, en dat leerlingen er aankwamen dat hoeft u niet te doen en de bezem uit mijn handen trokken en zelf hun gemaakte zooi gingen opruimen, zo mooi en lief en een goed gebaar.

Ik wilde de gang schoonmaken voor de meiden van de schoonmaak die hebben het al druk genoeg en waarom zouden we dat niet doen om elkaar te helpen.

Terwijl ik even was gaan sporten, het kon omdat het heel rustig was, is een collega pannenkoeken gaan bakken in de keuken van het meel en de eieren die we hadden afgenomen...  en zo gaven we de  leerlingen een koekje van eigen deeg.. het was een mooi gebaar en zo gaaf voor die gasten.. 
je zag dat ze genoten stiekem

het was een examenstunt die nog lang in de gedachten zal blijven hangen.. en wat gaf dit een mooi en goed gevoel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten