maandag 22 april 2019

Molenviergang

Gisteren is het plan geboren, ineens bedacht ik me ik wil wel gaan lopen door de polder de enige nog werkende molenviergang in Europa, de molenviergang in Aarlanderveen, tenslotte woon ik er om d hoek, en leek het mij wel erg leuk om deze te lopen.. 

Vriend Bart was er meteen voor te vinden om deze samen te lopen, hij was toch aan het werk de avond ervoor bij mij om de hoek, dus hij kon zo vanuit zijn werk naar mij toe en konden we samen gaan lopen.. Ik had de tas al klaar met water, limonade, appels etc.. om een leuke tocht te hebben

We hadden even wat moeite om de parkeerplek te vinden maar gelukkig was er een behulpzame meneer die in de buurt was. Op de vraag van Bart hoe komen we bij de molenviergang kregen we een duidelijke uitleg.. "Daar staat een bord...." daar konden we het mee doen.. dus tja goede raad was duur maar het bord was duidelijk, geholpen door google maps en ons gezond verstand zijn we enthousiast begonnen aan de slechts 6 kilometer durende wandeling.. geen punt wij kunnen dat en doen dat even... 

Al pratend met elkaar, over de verschillende dingen die we zagen onderweg, over de hazen die door het veld renden, de gebroken eierschalen die we overal zagen, getuigen van nieuw leven dat in deze wereld is gekomen, het was genieten en vooral mindfull lopen.. verstand op nul, dwars door de polder.. om uiteindelijk een groot en lang stuk weg te begaan om te eindigen bij de auto.. Glibberend over de geitenpoep, maar genieten van de natuur, de heerlijke buitenlucht.. Bart had afgelopen zaterdag voor het eerst weer hardgelopen, en had spierpijn. als je hem zag lopen dacht je meteen je het jouw van... zeker omdat wij toch twee mannen zijn.. maar goed ik ben niet verantwoordelijk voor andermans gedachten.. 

Na deze inspirerende en gezellige wandeling, waarbij we nog even aan de kant van de weg hebben gezeten waar we een appeltje en een flesje water hebben gedronken.. zijn we in alle wijsheid wat gezonds gaan eten bij Teisterman... aan  het water met een heerlijk glas thee en Bart aan het bier.

Het was leuk.. de oude kaaskroket was heerlijk. ik heb maar even niet nagedacht over de mogelijke cal wat er in zou zitten.. ik vond dat ik na zon lange wandeling wel wat extra mocht.. toch.


Daarna lekker weer naar huis, waar ik alvast mijn koffer heb ingepakt, waar ik alvast bedacht heb wat ik nog meer moet halen etc..  en de dingen die nog ingepakt moeten worden..die ik zeker niet moet vergeten..


Geen opmerkingen:

Een reactie posten