donderdag 11 april 2019

He jij daar....

Je ziet ze steeds vaker.. pittige dames, met creatieve kapsel, gewapend met een stok waaraan een knijpertje zit, tevens hebben ze een vuilniszak in de hand.. en ze lopen de bermen af te struinen naar vuil en ruimen dit op.... Om eerlijk te zijn heb ik diepe respect voor deze dames maar ergens vind ik het ook sneu... ik heb er een beeld bij van een eenzame vrouw die niet weet wat ze moet doen op haar zondagmiddag en gaat dan maar vuil ruimen. 

Het is natuurlijk hartstikke goed, het is ook mooi voor het milieu, het is een prachtig voorbeeld maar toch.. ergens zit er iets van.. hmmm heb je dan geen leven?

Geloof ik heb er niets tegen en ik heb er nogmaals diep respect voor, ik vind het nobel, en het zou goed zijn als meer mensen dit zouden doen. maar ik breng het niet op... ik vind het net de schaamte voorbij op de een of andere manier.

Ooit lang geleden hadden we een sport activiteit in Alphen en voor we het veld konden betreden moesten we eerst even, bij  wijze van warming up het veld plastic en afval schoon maken.. ik heb me er stok ongelukkig bij gevoeld. waarom ik vond dit zo niet mij.. 

Kijk eigenlijk ben ik het eens met het bovenstaande bord.. ik vind dat we geen troep op straat moeten gooien. ik vind dat we dat best in onze zak of hand kunnen houden en dat dan later in een vuilnisbak kunnen gooien.. Maar ik begrijp ook wel dat het soms je ontgilpt. zeker de generatie van de andere tijd. zeg maar de mensen die anders zijn opgevoed.

Mijn oproep aan alle collega's en mensen met kinderen, leer aub je kind het vuil in de vuilnisbak te gooien. het zou mooi zijn als ze het ook nog gaan scheiden maar als dat niet lukt prijs ze de hemel in, maak een weggooi kaart met bijvoorbeeld 100 vakjes en dat als ze 100 dingen hebben weg gegooid in de prullenbak. dat ze dan bijvoorbeeld naar de bios mogen. je leert gedrag aan wat er dan insluipt net als naar het toilet gaan. de stickerkaart.. en doe het zodat deze bovengenoemde vrouwen weer een leven krijgen, dat ze kunnen gaan zitten breien voor arme weeskindjes of wat dan ook en bescherm mij dat ik als ik ergens wil sporten eerst, nogmaals het is de schaamte voorbij een veld moet schoon maken, te ontdoen van plastic etc... al kan ik me voorstellen dat sommigen dit graag willen zien.. ik beloof jullie dat gebeurt nooit meer.. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten