zaterdag 13 februari 2016

Zeg het met rozen....




Vanavond kwam één van de drie mannen samen met vriendin Nadira eten bij mij. (Helaas moest vriend Frans afzeggen omdat hij ziek was)

Vriend Rick had andere verplichtingen maar die kwam gezellig tegen de tijd dat we aan het toetje gingen aanschuiven bij het diner die ik had bedacht.

Aangezien het zondag Valentijn is, had ik bedacht om de aankleding van de tafel te maken met gebruik van afbeeldingen van rozen, van nep rozen op de placemat, de menu kaart ook in een kaart te doen met rozen,  daarbij een cd met allemaal liedjes over rozen, en dan vooral de meezingers en smartlappen, die ook de hele avond natuurlijk als achtergrond muziek aanstond, zodat het één geheel zou worden.

Een andere uitdaging was om lactose en ook nog vis, vlees, gevogelte vrij te koken..Kortom, zoals vriend Frans lang geleden zei: "Zaagsel" . Aan mij de schone taak om te bewijzen dat een maaltijd zonder vlees, vis, gevogelte  en lactose ook een smakelijke maaltijd kan zijn.

De Amuse bestond uit een mooi lief klein bakje met een koude tomatensoep, wat groene olijven in een bakje en daarbij wat broodjes met smeersels.

Het voorgerecht bestond uit artisjokken gekookt, met diverse sausjes, wat natuurlijk meteen een heel geklieder is, en heel veel afval geeft maar het is zo heerlijk.

Het hoofdgerecht, waren drie vega steakjes, met daarbij, een salade van couscous met diverse groenten er door heen en spercieboontjes.
Het nagerecht was een zelfgemaakte schuimgebakje met rood fruit, met lemon curt, met  slagroom en sorbet ijs, want dat mag Nadira dan wel weer, is gemaakt op basis van water. Kortom ik heb weken van te voren bedacht hoe ik wat moest doen, maar het was uiteindelijk heerlijk om te bedenken en uit te voeren. Ik moet af en toe nog wel leren om wat kleiner te denken met de aankleding en ook met de kleine porties maar dat leert zich vanzelf. Sinds ik zelf heel duidelijk leer om minder te eten, bedenk ik ook steeds dat ik minder kan gebruiken om te eten.

Het koken op zich ging goed al gaat dat wat je maakt natuurlijk nooit lijken op de dingen die men beloofd op de plaatjes, de schuimgebakjes zijn een soort van uitgezakte zitzak, maar de smaak is goed, de salade zag er prachtig uit op het plaatje maar na 1 uur werken eraan was de mijne erg rood maar nogmaals de smaken zijn heerlijk omdat het zo lekker met elkaar samen komt.

Het was weer een heerlijke avond zo aan de vooravond van Valentijn, het was genieten gewoon. Het eten was goed






 Amuse:
 gazpacho met olijven, broodjes met smeersels

Voorgerecht:
Artisjok met 3 sausjes



 hoofdgerecht:
couscous groente salade spercieboontjes met parma ham of kaas en 3 vega steak



Nagerecht:
geslagen eiwit met suiker, rood fruit, lemon curt, mango en frambozen sorbet ijs. Slagroom zonder lactose

aan het einde natuurlijk
koffie of thee met heerlijke bonbons
die Nadira had meegenomen




Geen opmerkingen:

Een reactie posten