zaterdag 20 februari 2016

lezen....

Sinds enige tijd heb ik mijn mac book te koop staan op Marktplaats.
Het is een prachtig ding, er is helaas 1 knopje stuk, maar de knop doet het nog geweldig en tevens
is het zo dat hij werkt. 

Hij is helemaal opgeschoond, fabrieksinstellingen zijn goed, dus je kan hem opstarten en beginnen.
Nu heb ik er neer gezet dat men mag bieden vanaf 200 euro.

tot mijn stomme verbazing krijg ik wel heel veel mensen die reageren die interesse hebben, zoals een dame die op een vrijdag middag langs wilde komen, voor ze naar Londen zou vliegen, maar dat red ze dan niet, gevolg de vraag of ik de macbook op wil sturen, Dat is geen probleem, maar eerst het geld op mijn rekening. Ze begon over het betalen met paypal, en daar heb ik op gereageerd dat ik dat niet doe. Nog geen dag later bericht van Facebook dat deze dame niet te vertrouwen is dat ze het altijd op deze manier doet. Ze zegt dat ze het komt halen, dan ineens weg moet naar engeland, daarna via paypal wil betalen en als je opstuurt zegt ze ineens dat hij niet is aangekomen en krijgt ze het geld terug via paypal en bij jij dus en je macbook kwijt en je geld krijg je niet.

Kortom ik was Markplaats erg dankbaar. Deze dame heb ik dan ook keurig een mailtje gestuurd met de opmerking dat ze dus kennelijk niet te vertrouwen is.

Nu heb ik mijn macbook weer opnieuw geplaatst en leve de mensen die niet kunnen lezen..... Inmiddels tig mailtjes gehad met de opmerking dat ze hem willen kopen voor 100 tot 140 euro, wat ik ook zeg, als men vraagt wat ik er voor wil hebben en ik zeg dan 200 euro komen ze met het bod van 140, kennelijk kunnen ze niet lezen of men begrijpt de getallen niet.

Daarnaast verbaas ik me er echt over hoe men dan kan reageren als je terug schrijft, dat er staat dat het bieden begint vanaf 200 euro, maar dat ze ook hoger mogen bieden, dat men ineen heel onvriendelijk gaat worden.


De wereld van Marktplaats is voor mij echt iets wonderlijks, mede omdat men kennelijk dus denkt dat als er 200 staat dat het goedkoper kan.. Ik vraag me af als je tegen zon persoon zegt, wil je 200 euro of ze dan ook zeggen mag ik 140... sterker nog voor 100 euro... Het onderwijs heeft inderdaad nodig dat men meer gaat lezen en leert begrijpend te lezen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten