vrijdag 19 februari 2016

Personal Trainer

Omdat er een leuke aanbieding was en ik wel een keertje
toch persoonlijke aandacht wilde, om met het sporten naar nog hogere plannen te komen, besloot ik een aantal weken geleden dat ik maar eens een Personal trainer ging nemen voor 3 keer.

Toen ik mijn aan melde bleek het in eerste instantie lastig om afspraken te maken, tenslotte heb ik naast mijn werk ook nog een ander leuk leven, maar leve het onderwijs met de vakanties, heerlijk. Dus ik de eerste afspraak was donderdag. Vol enthousiasme ging ik naar mijn sportschool om daar een pt te krijgen.

Van te voren had ik al overleg gehad natuurlijk waar ik graag aandacht aan wilde geven, voor mij was dat met name techniek, om de oefeningen die ik doe beter te gaan doen om zo meer in balans te komen, Ter voorkoming van blessures.

Kortom gisteren begonnen we. De eerst sessie was er vooral op gericht dat ik dus aan het werk moest met mijn kuiten die waren zo gespannen ,dat we die eerst probeerden te ontspannen, ik geef je het te doen, na een week lang met spierpijn in mijn kuiten te hebben gelopen, je vrijwillig te laten pijnigen op een foamrol.... het is te doen. Gelukkig had ik maar 3 punten en niet meer dan dat. Je zou toch hebben dat je hele kuitspier in de spanning zit, met gevolg dat je een hele sessie met pijn ligt ,wat goed is omdat het gaat ontspannen.


Daarna gingen we aan het werk met balans, daar ben ik ook zo slecht in, ik krijg dat bijna niet voor elkaar, maar goed hard werken, lief lachen en doorgaan, kom ik toch een heel eind.

De oefening voor het trainen van mijn bilspier, omdat ik alles vanuit mijn  heupspier haal was al een opgave op zich. Ten eerste de verwarring over wat je bekken naar achteren en naar voren kantelen is.
Ik heb daar even over moeten puzzelen. Ik bedenk me met je bekken naar achter kantelen, dan krijg je zon meerij kont, en een holle rug, maar het blijkt dus eigenlijk naar voren te zijn... maar goed dat is ff wennen.

Het heel uur druk bezig geweest met name met mijn houding en het werken aan die spieren,

Het was heerlijk, om zo even bewust te worden van wat je doet en hoe je het doet. Geweldig. Daarnaast is het natuurlijk heerlijk dat je een goede trainer hebt die daarnaast ook nog humor heeft en leuk is... dus ik tref het enorm en verheug me nu al op de volgende keer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten