zaterdag 20 februari 2016

Con Amore

Vanavond met vriend Frans, vriend Christian, vriend Albert en vriendin Nadira, naar de voorstelling geweest waarin vriend Rick speelt Con Amore

Na de vorige voorstelling waar bij we door de stad liepen, met verschillende mensen,  waar het thema ontmoeten was, is dit een heel ander soort theater stuk.

Het stuk is een muzikaal stuk, waarin niet of nauwelijks gesproken word en gaat met name over het zoeken naar liefde, of het krijgen van liefde wat het niet is... prachtig gedaan

Deze voorstelling word gespeeld door mensen met en zonder beperking. De rollen die ze spelen zo teer, soms met een lach, soms met een traan. Dit alles in een soort van Dogtroep achtige/ Cirqui solei sfeer. Vriendin noemde een film, die deze sfeer ook heeft. Het zijn allemaal korte fragmenten maar zo mooi met elkaar verbonden. De liefde komt op allerlei facetten aan de orde.

Ontroerend was het om te zien, hoe een vrouw, die moeilijk liep, een arm had die het niet goed deed. steeds over het podium schuifelde, uiteindelijk stond ze voor een spiegel, en ze trok haar kleding uit. Het was ontroerend om te zien, hoe moeilijk dat is met 1 arm, maar ook de kwetsbaarheid die ze toonde met haar lichaam door het te doen, in haar BH en onderbroek stond ze voor de spiegel naar zichzelf te kijken, en gaf uiteindelijk een kus op de spiegel, als het ware aan haarzelf, zo dierbaar en het raakte me diep in mijn hart.. Zo goed gedaan, mede omdat ze daar in al haar kwetsbaarheid stond, ze liet zien wie ze was en dat ze ondanks haar beperkingen van zich zelf houd. Ik denk dat dit voor haar een lange weg is geweest. Deze scene is voor mij de parel van de voorstelling. zo indringend en zo mooi.


Het stuk is niet te vatten in woorden, maar de zoektocht naar de liefde, soms vol hartstocht, soms paniekerig, een afspraakje die niet komt, maar de tragiek van het wachten..  ik vind het wederom een stuk waar de regiesseur en ook de spelers zo bijzonder trots op mogen zijn. Tevens is het een aanrader om deze voorstelling te gaan zien in Rotterdam. 

Het leuke is dat de voorstelling niet duur is, maar dat je dus na afloop eten krijgt aangeboden, wat  vegetarisch is, wat heerlijk smaakt en wat goed is. 
Kortom het is een stuk wat ik aanraad. 

Niet alleen omdat vriend Rick erin speelt, maar omdat het stuk wederom zo goed is.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten