dinsdag 5 mei 2015

Mannendag (Madurodam)

 
Op Bevrijdingsdag zijn we met de mannen naar Madurodam geweest. We vonden een prachtige aanbieding van de NS, namelijk korting op een kaartje en een gratis Muffin, als je er een entreekaartje ging kopen. Bij de kassa kwamen we er echter achter, of in ieder geval Christian, dat een gezinskaart goedkoper was dan alle actie bonnen van de Ns bij elkaar. Dus besloten we maar om gewoon het tarief te betalen om binnen te komen. a 15.50 per persoon..... Daar kom ik later op.
 
De weg er naar toe ging prima, ik had de auto meegenomen en een Ford Ka is een auto met genoeg ruimte voor 1 persoon, de rest komt later in dit verhaal.
 
Kortom toen we allemaal gearriveerd waren in Madurodam, gingen we als een kind vol verwachting het park in, Het eerste wat ons ontviel was.. wat is het park klein, ja ik begrijp wel dat het Madurodam is, en maduro is kennelijk klein. maar zon klein park..  We gingen vol goede moed op weg, eerst natuurlijk na de koffie en thee met wat lekkers... daarna het park in. De goden waren ons duidelijk niet goed gezind, terwijl we net begonnen te lopen begon het wat te miezeren.. dat was te doen. Wij verder lopen door het park, maar wat vooral opviel was dat alle gebouwen kriskras door elkaar staan, Dus niet per stad op gesteld maar gewoon ergens  geplaats,  je krijgt een compleet verwrongen beeld over Nederland. Meteen begrijp ik al die toeristen die Nederland zo onduidelijk vinden, zet ze in Madurodam en zeg daarna ga op zoek naar de hoogte punten in Nederland in het land zelf.. ze denken nu dat het Groninger museum naast het grote gebouw zwarte gebouw in Rotterdam staat, waar ze dan heen gaan al ze het museum zoeken. Zo dom, had het gewoon per provincie gedaan, en had het gewoon overzichtelijk gehouden.  Kortom we waren er niet echt kapot van. Natuurlijk zitten er mooie dingen in, en is het best wel met zorg opgezet, maar ook weer net niet, kapotte bruggen, auto's die al helemaal verkleurd zijn door de zon, die ook wel eens schijnt in Nederland. Uiteindelijk toen de regen en de onweer begonnen op te steken, we ons een schuilplaats zochten in een eet schuur, waar het zo naar patat rook en toch een hoop mensen zaten waarvan ik dacht.. die moeten ook aan de lijn, besloten we maar om weg te gaan, lekker naar Den Haag.
 
Het probleem was dat ik met mijn auto naar Madurodam was gekomen, maar naar een verstandig overleg met de mannen besloten we om eerst met mijn auto naar Voorburg te rijden, om daar mijn auto neer te zetten en vandaar uit weer terug te gaan naar Den Haag. Het was voor de mannen een bijzondere ervaring om in een Ka te zitten die zo vol is op de achterbank met jassen en tassen etc., dat het een rit van hun leven is geworden denk ik.
 
Op station Voorburg met de tram terug naar Den Haag, om daar eerst even lekker te eten, daarna naar de paleis tuin te gaan, was ik nog nooit geweest, en moet zeggen is niet echt indrukwekkend. Er staat wat kunst maar daar is het ook mee gezegd. We hebben er wel heerlijk gezeten op een bankje in het park.. heerlijk. Daarna zijn we door de Passage gaan lopen en kwamen langs een Apple store, natuurlijk wil ik dan even daar kijken, net als Christian. Wij naar binnen, Frans en Rick gingen opzoek naar een geweldige Italiaan ergens in de buurt waar hij ooit had gegeten.  Dus terwijl Christian en ik ons verlustigden aan macbooks aan de iPhone 6, en in diepe discussie zaten , gingen de jagers op zoek naar voedsel. Wij de technische kant ,de andere mannen op zoek naar eten. Prima verdeling volgens mij.
 
Al vrij snel waren de mannen terug, en konden we nog verder door Den Haag lopen, heerlijk even de Bijenkorf in, en wat heb ik me verbaasd over de prijzen van de meest lullige dingen, waarbij ik dacht dat heb je niet nodig en nog vaker dacht. waar heb je dat voor nodig en vooral wat is het?
Kortom de tijd is vrij snel stuk geslagen.
 
Om 18.00 gingen we naar het restaurant, http://www.giulianos.nl/ , wat een prachtig klein restaurantje, het is ene soort van huiskamer maar wat een goed eten, wat heerlijk eten, en vooral wat gezellig is het daar. De prijzen vallen erg mee dat vind ik zo wie zo al lekker. Om 21.00 gingen we dan vol gegeten naar de tram en trein om onze weegs te gaan. Ik ben nog even met vrienden Christian en Rick samen gereisd naar Voorbrug, waar ook hun auto stond en daarna naar huis,
Wat is en dag met goede en gezellige vrienden toch altijd een feestje.
heerlijk.
 


volgens het liedje, woont Margootje
op de Begijnhof in Madurodam..
inmiddels weet ik wel beter.
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten