donderdag 10 oktober 2013

Het restaurant op mijn school...

 
Eindelijk kon ik ook een keer gebruik maken van het restaurant van mijn school. Het unieke concept maakt het mogelijk dat ik dus daar nu al zowel vegetariër als suikervrije persoon kan eten, wat tal van mogelijkheden bied. Het menu van dit keer was prachtig, het was een drie gangenmenu bestaande uit twee keuze gerechten. Bij het voorgerecht kon je kiezen uit een zalm bonbon, of herfstpaddestoelensoep, geserveerd met een heerlijk broodje met aloï en tapenade, daarna kon je kiezen uit een varkenshaasje of een zalm aan het vel of hoe dat ook mocht heten, dat ben ik dus weer eens kwijt, logisch ik ben niet van de vis en vlees, maar goed ik kreeg dan ook een heerlijk gerecht voorgeschoteld van gevulde courgette met groente waarop een champion lag met kaas. heerlijk was dit, ik ben dat niet gewend in het restaurant of welk restaurant dan ook, vaak is het toch een groente schijf of iets wat je niet meer kan thuisbrengen wat het is omdat het al heel lang op staat of al heel lang in de diepvries lag. Daarnaast kon je kiezen uit een toetje, met ijs slagroom en aardbeien met een vleugje Russische charme,(Vodka), of een dessertwijn of irishkoffie. Kortom er was genoeg en het was heerlijk De garnituren van sla met eigen gemaakte verse appelmoes en friet (wat je eindeloos kon bij vragen) maakten het geheel af. Het restaurant heeft een vernieuwing ondergaan en is daardoor veel meer trendy en sfeervoller geworden dan menig restaurant met 5 sterren, tevens is het een restaurant waar de leerlingen serveren, koken en alles verzorgen. Het mooie is dat wij een meisje hadden die voor het eerst bediende, en ze was zo zenuwachtig maar wat deed ze het goed prachtig, genieten om het te zien hoe ze hun best doen. Dit onder de bezielde leiding van een geweldige goede docente die hier echt op haar plaats is, omdat ze zowel de kinderen prima begeleid en tevens zorgt als perfecte gastvrouw voor de gasten. Dit in combinatie met de docent koken en zijn onderwijsassistent is dit zo gaaf en leuk en boeiend, dat ik zit te genieten van hoe goed onze school is met mensen die een hart hebben op de goede plek en met hart en ziel met onze kids werken en zoiets moois maken, zonder dat ze er meteen heel veel poeha van maken of grote teksten zetten op welk sociaal media dan ook. Dit is werken vanuit je hart en niet om te laten zien hoe goed je het doet of wat dan ook.. Ik ben dan erg trots op mijn schooltje en zeker op deze drie collegas die dit toch maar even doen en klaarspelen. Daarnaast heb ik heerlijk zitten te kletsen met vriendin Kitty en Heleen, en daarna met Erwin, Jorn en Stan, die ik ken van de wintersport en dan gaat het toch weer kriebelen, niet dat ik kan skieenen maar gewoon weer heerlijk weg met dit spul en genieten van hun gekrabbel op de berg.. heerlijk..  Aan het eind bij het afscheid nemen en weg gaan zag ik dat de kanjers met z'n allen nog om de grote stamtafel zaten en dat ze allemaal een klein kadootje kregen in de vorm van een geluksboedha, en dat vind ik dan leuk en gaaf.. gewoon als dank je wel voor hun inzet.. heerlijk. Ik kan je aanraden om eens te gaan eten in ons restaurant op het leerpark, en om te gaan kijken met hoeveel liefde en gedrevenheid onze kids daar werken en begeleid worden...  ik heb dan wel niet een petje op nu, maar toch petje af...
klein stukje decor
het garnituur


mijn vegetarische schotel


en heel heel veel friet heerlijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten