woensdag 30 oktober 2013

de voorfilm is terug
Gisteren zat ik in het filmparkhuis waar men is begonnen met het draaien, naast een trailer, met een voorfilm. Dit is een kort filmpje waarin een verhaaltje speelt en waar je dus naar kijkt met de gedachte dat je deze film wel wil zien, totdat je beseft dat het maar een voorfilm is. Dit keer was het de beurt aan ons niet meer te vergeten songfestival ster Anouk met een clip bij het liedje The good life, wat een prachtige clip is dit en wat een mooi lied. Ik ben helemaal blij momenteel met de terugkeer van de voorfilm, ik vind het genieten om dit te mogen zien. Hieronder dan een link naar de voorfilm van Anouk.. The good life van Anouk

Hieronder dan een schema met alle filmhuizen die meedoen aan dat de voorfilm terug moet... en ik ben er zo mee eens
De voorfilm heeft zijn plek op het witte doek terugveroverd. Sinds twee jaar voert Go Short samen met filmhuizen door het hele land de actie om de korte film weer vaker op het grote scherm te krijgen. Zo zorgen we ervoor dat je, nog voordat de hoofdfilm begint, op het puntje van je stoel zit.


Steun de actie De Voorfilm Moet Terug en sluit je aan op  Like het op facebook want het is een geweldig iets. . Laat je lokale filmhuis weten dat jij ook graag verrast wil worden met een mooie short voor de feature film.

Deze filmhuizen doen mee aan De Voorfilm Moet Terug:
De Lieve Vrouw - Amersfoort
Rialto - Amsterdam
De Balie - Amsterdam
Focus - Arnhem
Chassé - Breda
Verkadefabriek - Den Bosch
Filmhuis Den Haag - Den Haag
Lumière - Maastricht
LUX - Nijmegen
Concordia - Enschede
ECI Cultuurfabriek - Roermond
Filmhuis Helmond - Helmond
Filmschuur - Haarlem
Gruitpoort - Doetinchem
Parkfilmhuis - Alphen aan den Rijn
RKZBios - Groningen

De voorfilms voor de periode september t/m januari zijn:

September: The FutureAlex Goddard / Groot-Brittannië / 2’ / 2013 / animatie

Het is altijd lastig om je een goed beeld te vormen van hoe de toekomst eruit zal zien. Alex Goddard doet in zijn laatste animatiefilm een poging met als resultaat een humoristisch maar niet bepaald realistisch plaatje. “Hover skateboards coming soon.”
Oktober: Anouk - The Good LifeDana Nechushtan / Nederland / 5' / 2013 / fictie

Voor het nieuwe album van zangeres Anouk maakte Nechushtan vier korte films waarin omslagpunten in iemands leven getoond worden. In “The Good Life”, een van de vier films, wordt de droevige sfeer van de muziek perfect gevangen in het meeslepende verhaal. Met o.a. Martijn Lakemeier, Anneke Blok en Anouk zelf.

November: Dad’s StickJohn Smith / Groot-Brittanië / 5’ / 2013 / documentaire

Smith introduceert zijn vader aan de hand van drie voorwerpen die hij kort voor zijn dood te zien kreeg. Voorwerpen die bijna niet meer te herkennen zijn, maar wel doordrenkt zijn met verhalen.

December: A Different PerspectiveChris O’Hara / Ierland / 2’ / 2012 / animatie

Een bezoek van een buitenaardse levensvorm zorgt voor een verandering van perspectief, in meerdere opzichten. De kortste film van Go Short 2013.

Januari: Something for NothingAndrew Brand / Groot-Brittanië / 5’ / 2013 / fictie

Een jonge dief maakt een opvallende keuze wanneer hij een huis binnendringt waar niets te stelen valt. Een subtiele film die in minder dan twee dagen werd opgenomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten