vrijdag 14 december 2012

levende kerststal op het Leerpark




Daarom ben ik wederom zo trots op mijn schooltje..... dit soort dingen doen wij dan voor de kids en genieten we enorm van hun enthousiasme en hoe leuk ze het vinden..


Levende kerststal op het Leerpark
Na het succes van de afgelopen twee jaar, wordt ook dit jaar de meer dan levendige kerststal op het Leerpark neergezet. Op vrijdag 14 december wordt een echte kameel samen met de lama’s, ezels, geiten en ganzen in de hal gezet. Het kerstvuurtje wordt aangewakkerd op verschillende manieren. Serious Request is ook dit jaar weer actief. Daarom is er een Marokkaans theehuis waar je een henna tattoo kan laten zetten. Alsof dat nog niet genoeg is, kan je tijdens het zetten van je henna een kopje thee drinken én internationale lekkernijen nuttigen. Een feestelijk begin van de kerstvakantie en een helpende hand voor de anderen.
Spetterend begin van de kerst voor iedereen
In tegenstelling tot de traditionele kerststallen met schapen en een kribbe, haalt het Leerpark voor één dag een echte kameel in huis. Deze excentrieke kerststal is de aftrap voor de kerst van veel Alphenaren. Deze dieren die achter een omheining veilig staan te grazen, stellen zich beschikbaar voor foto’s. Misschien leuk als kerstkaart? Buurtbewoners, bewoners van Rijnzate, Westerhoven en andere belangstellende zijn welkom om tussen 16.00 en 18.00 uur de kerststal te komen bewonderen. Daarna zullen alle onderbouwleerlingen opgedoft en strak in pak, hun kersgala vieren. Ouders zijn vanaf 19.00 uur welkom hun kroost af te leveren voor het feest én zelf een kijkje te nemen bij de kerststal!
Serious Request
Dit jaar helpt het Leerpark mee met Serious Request. Het thema draagt dit jaar de naam ‘Let’s hear it for the babies’ en vraagt hulp voor de kleinste en stilste slachtoffertjes op onze wereld. Ze zamelen geld in om 3FM bij te staan in deze strijd. Daarom is er tijdens de kerststal niet alleen een diversiteit aan dieren. Het Marokkaanse theehuis schenkt die middag warme thee om de decemberkou even te vergeten. Een ander typerend kenmerk van de Marokkaanse cultuur is ‘henna’. Dit wordt gebruikt voor het verven van je handpalmen en je haar! Het is volledig veilig en na enkele weken verdwijnt deze vorm van tatoeage vanzelf. Iedereen mag een henna laten zetten om zo de baby’s te helpen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten