maandag 31 december 2012

brussel was toen...

Ach wat is het toch heerlijk om een stad te bezoeken, die ergens vaag toch wat heeft, kennelijk ooit wel een keer geweest maar toch niets meer van weten.. en dan met twee lieve vrienden die net zo intens genieten als ik van het leven en het samen zijn.. Heerlijk als je onderweg in de auto al lol hebt en geniet, en dat je langzaam steeds meer bij Brussel komt.. heerlijk gewoon... en dan het hotel.. het zag er niet uit, en je mag natuurlijk ook niets verwachten voor 35 euro per nacht per persoon maar dan.. je komt je kamer binnen.. een prachtige badkamer me douche en toilet etc, een twee persoonsbed, ook voor mij in mijn eentje, een eigen ingebouwde keuken met koelkast, met waterkoker, bestek, etc en een magnetron... ze zijn helaas wel vergeten dat als je je pasje uit de stroomschakelaar haalt, dan gaat het stroom uit dus ook de koelkast .... en ook het diepvrieskastje dus al je ijs loopt door je kamer.. gelukkig was het weer niet zo dat wij ijs wilden kopen en ook niet echt het koelkastje nodig hadden maar toch.. wel iets waar men niet over na heeft gedacht blijkt... maar het maakt niet uit. het is heerlijk en het is mooi en genieten... ik was heel snel om de kamer mij eigen te maken en dus voor ik het wist had ik een puinzooi met alles overal dat het gewoon een lust was en het meteen mijn eigen huis bijna leek... Maar het is en blijft genieten.. nadat we ons hadden geinstalleerd zijn we natuurlijk brussel in gegaan om even een verkennings ronde te doen. en wat een heerlijke stad is het, er is veel te zien, mooie straatjes en vooral ook genieten van de mensen daar, en de taal wat spreken belgen toch heeerlijk vlaams.. ik ben er verliefd op .. heb al bedacht mijn toekomstige vriendje moet vlaams spreken... want ik dans op de woorden die ze uitspreken.. en ik vind het leven al dat je moet dansen op de muziek in je.. dus dat komt dat goed.. Maar goed heerlijk door Brussel lopen waar de kerstsfeer wel aanwezig is maar toch niet te overdreven, men heeft daar stijl.. daarover komt nog wel wat dat kan haast niet anders.... Natuurlijk zijn we langs het beeld gelopen dat zeiknat is maar dat geluk brengt als je hem aanraakt, en ja ik heb hem aangeraakt.. daarna naar manneke pis, helaas helemaal versierd met veel blauw en met veel verlichting.. dus dat was jammer.. Natuurlijk heb ik me afgevraagd waarom manneke pis zo groots is in Brussel. Maar het verhaal is uitgelegd, dat scheelt het schijnt dat een hele rijke man zijn zoontje verloor op een drukke markt in Brussel en hem heel erg heeft gezocht en hem uiteindelijk vond op de hoek van de markt na ik geloof 5 jaar, waar hij stond te pinkelen.. en daarom is dat monument gemaakt voor kinderen die hun ouders kwijt zijn en daar kunnen ze elkaar dus weer vinden. dit verzin ik dit laatste maar dat is wel een mooie gedachte dacht ik zo.
Verder prachtige all stars gekocht in een tweedehands winkel.. hele mooie. zwarte met een krijtstreepje en aangezien ik nu een systeem heb voor mijn schoenen is er plek over heerlijk.
Nadat we heerlijk door de stad zijn gelopen en heerlijk hebben gegeten zijn we in alle rust naar het hotel gegaan, daar lekker zitten te kleppen en daarna gewoon lekker slapen.. in een hard bed in een heel droge kamer....






 
 
 




 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten