dinsdag 18 december 2012

Geen celstraf...


Ik wil niet veel zeggen, maar ik merk dat ik door dit bericht helemaal de klust kwijt ben. Waar kan een 15 jarige nog vertrouwen winnen, waar kan een 15 jarige nog geloven in recht, als de stiefvader geen straf krijgt voor het hebben en filmen van de seks met zijn 15 jarige stiefdochter.. omdat men niet wil dat hij zijn baan kwijt raakt.... Ik lees dit, ik lees het nog een keer, en het eerste wat ik denk... mede omdat men niet het gezin wil ontwrichten, daarom geen celstraf... maar wat dan ook een leuke therapie volgen.... hoe het ook zij.. ik denk maar 1ding castereren die man.. een celstraf is al te gemakkelijk. Waar gaan we heen als we zo omgaan met een man van 42 dit een film maakt van seks met zijn 15 jarige, die dochter heeft wel levenslang.. die zit er mee, en stel dat ooit die filmpjes op het internet verschijnen.. wat voor leven heeft ze dan nog.. ik begrijp hier niets van.. en ik denk alleen maar hoeveel ophef over bultrug Johannes is er en dit.. dit laten we gewoon gebeuren... begrijp me niet verkeerd, ik vind het van de bultrug ook triest en ook tragisch maar dit is een kind van 15 die dus gewoon overgeleverd is aan de grillen van de wet... en van haar stiefvader en haar moeder..... Ik zou zo graag willen dat hier voor een grote actie zou komen, dat hierover in de kamer zou worden gesproken.... want als we dit al toestaan omdat iemand zijn baan verliest als hij in de cel komt, en ookal heeft hij waarschijnlijk pdd-nos dan nog.. hij heeft dit niet te doen en hij heeft hiervoor celstraf verdient en zeker therapie.. maar goed Nederland op zijn smals zullen we maar zeggen... lees het artikel hieronder maar

Geen celstraf na filmen seks met 15-jarige stiefdochter

AMSTERDAM - Een 42-jarige man uit Zevenaar die filmde hoe hij seks had met zijn 15-jarige stiefdochter hoeft niet de cel in. 

 
Een celstraf zou hem zijn baan kosten en daarmee leiden tot ontwrichting van het gezin waar het meisje nog altijd woont, oordeelt de rechtbank van Arnhem dinsdag.
Een woordvoerder van de rechtbank verklaart tegenover NU.nl dat een behandeling belangrijker wordt geacht dan een celstraf.
Het hele gezin is daar volgens de rechtbank beter bij gebaat dan bij een celstraf van vier maanden, zoals het Openbaar Ministerie had geƫist. De man woont nog samen met het slachtoffer en een minderjarige dochter.

Proeftijd

Hij krijgt een proeftijd van vijf jaar, ruim langer dan justitie wilde, zodat de man alsnog de cel in moet als hij opnieuw de fout in gaat. Daar moet volgens de rechtbank 'ernstig rekening mee worden gehouden'.
Als de man zijn behandeling niet afmaakt, moet hij ook een jaar de cel in. Bovendien kreeg hij een werkstraf van 240 uur opgelegd.
Baan kwijtDe man had in 2010 meerdere keren seks met zijn destijds 15-jarige stiefdochter en maakte daar stiekem opnames van.
De verdediging stelde dat een celstraf zou betekenen dat de man zijn baan kwijtraakt, waardoor het gezin uit elkaar zou vallen.
Ook werd erop gewezen dat hij uit zichzelf in therapie is gegaan en volledige openheid van zaken heeft gegeven. De man zit daarnaast met zijn vrouw in relatietherapie, waarin later ook het slachtoffer en zijn dochter worden betrokken.
Stoornis
De man lijdt bovendien aan de ontwikkelingsstoornis PDD-NOS, waardoor hij zich moeilijk in anderen kan inleven. Toch kon hij volgens de rechtbank weten dat hij verkeerd bezig was.
De rechtbank rekent het hem ernstig aan dat de ontucht in huiselijke kring werd gepleegd, terwijl het meisje daar op veiligheid had moeten kunnen rekenen.
De behandeling is nog niet afgerond en daarom is volgens de rechtbank niet in te schatten hoe groot het gevaar is dat hij opnieuw in de fout gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten