zondag 1 januari 2023

Oud en nieuw

 

Toen goede vrienden Misjel, Do, Marco en Anouk vroegen of ik met oud en nieuw bij hun wilde komen vieren, moest ik even erg nadenken, mede omdat ik me vaak zo ongelukkig voel om 12.00, het is maar 1 minuut maar het is wel het moment waarop je bewust word van dat je eigenlijk singel bent, bewust of onbewust, ik zeg vaak ik ben de goede nog niet tegengekomen, of ik heb hem al ontmoet maar ben helaas doorgelopen. dat kan ook, ja of die ander natuurlijk

Dus ik heb er echt even over nagedacht en heb besloten om toch te gaan, als dan de knop om is dan is het ook helemaal goed. 

Natuurlijk had ik ook mijn bijdrage geregeld, de hapjes, ik had besloten om smeersels met toast en brood te doen,. en de Groningse traditie namelijk voor 12.00 eet je kniepertjes, na 12 uur eet je gevulde rolletjes.

Er was even niet goed gecommuniceerd want het bleek dat het niet helemaal duidelijk was dat ik zou zorgen voor de hapjes, gevolg we hadden veel, heel veel, je zou maar met het gevoel van honger het nieuwe jaar in gaan.,

Oudejaarsdag is de dag waarop ik een  soort van grote schoonmaak hou, ik bak in de ochtend de oliebollen, die ik dan verdeel over mijn buurtjes, en ook tegenwoordig naar mijn oud buurtjes die vrienden zijn geworden, heb ik nog snel even langs gebracht

Daarna komt het, het hele huis moet schoon, het oude jaar moet het huis uit, dus alles wat gebruikt is is schoon, de afwas is aan kant, er is gestofzogen door Tom, de vloer door mij gedaan, afgestoft door mij, het bed verschoond en tevens de kleding die ik aan had is gewassen en hangt te drogen.. het nieuwe jaar gaan we relaxt in.

Daarnaast heb ik nu alvast de kruik in het bed gelegd zodat ik als ik thuis kom vannacht een heerlijk warm bed heb. heerlijk kan ik ook helemaal naar uitzien

Rond 17.00 ben ik vertrokken naar Do en Misjel waar Marco en Anouk met de kids al waren, na een heerlijke maaltijd, shoarma van oesterzwammen, heerlijk gewoon, gingen de kids naar bed en gingen wij beginnen met de avond. 

We hebben twee spellen gespeeld, waarvan mijn de namen zijn ontschoten, maar wat waren dit leuke spellen, het was oprecht genieten, en het is erg leuk hoe fanatiek je kan worden bij deze spelen. 

Er was een soort onderhandelingsspel waarbij je dus zoveel mogelijk robijnen moest zien te bemachtigen en als je 15 punten had dan had je gewonnen.

Daarna een Catan achtig spel maar zo prachtig in elkaar gezet, vol met humor en ik vond het echt genieten dit spel om te spelen. Het zag aan het begin er best ingewikkeld uit maar uiteindelijk was het een prima spel om te spelen.

Voor we het doorhadden was het al 5 voor 12 en moest er als een gek de glazen worden gehaald, tevens de champagne. kortom net voor 12.00 zaten we klaar voor het grote aftellen, en het was vreselijk lief. Do vloog als eerste naar mij toe om mij een gelukkig nieuwjaar te wensen, vond ik zo lief en zo geweldig... 

Daarna hebben we voor het raam staan te kijken hoe de in de straat waar ze woonden de buren voor ongeveer 8000 euro aan vuurwerk de lucht in schoten...  en niet eens was alles even mooi, dat was wel jammer.

nadat we nog wat hadden gegeten, de kniepertjes hadden we keurig voor 0.00 gegeten, daarna na 0.00 hebben we ons gewaagd aan de rolletjes met slagroom het nieuwe jaar mag zich ontrollen.. 

De ouders van Misjel kwamen nog even langs, en rond een uur of half 3 ben ik richting huis gereden. 

Thuis nog even gezeten om na te genieten van een bijzondere avond waarin we weer eens laten voelen hoe mooi vriendschap is, hoe we hebben genoten van elkaar en het samen zijn.

Nu al meer dan dankbaar in 2023 voor dit begin van het nieuwe jaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten