maandag 2 januari 2023

zo verliep de eerste week kerstvakantie

 

Weken naar uitgekeken, op verheugd, en alles geregeld om vooral de eerste week ,maar ook de tweede week alles wat ik niet kon doen in te halen omdat ik vrij ben.

Hoe anders kan het lopen.. heel anders dan ik had gedacht.

Het begon donderdag voor de vakantie al dat ik een misselijk gevoel in mijn maag voelde, maar ja geen tijd voor, want ik moest en zou, hoe dan ook  naar het schoolfeest dus het was even doorzetten en bijten dat moest kunnen. Vrijdag kwam er al bij dat ik verkouden begon te klinken, ook het misselijk zijn bleef hangen, dus ik dacht ik kan nu niet afzeggen heb een klas, zoals jullie hebben kunnen lezen overgenomen om met ze kerst te vieren, en dat wil ik dolgraag doen.

Kortom er was geen tijd voor om ziek te zijn. om rust te nemen.

Zaterdag zou ik met lieve vrienden naar de Bazaar in Beverwijk, waar ik al jaren niet meer geweest ben, dus het leek me heerlijk om te gaan, maar helaas moest ik kiezen, of naar de MArkt of naar mijn moeder, dan is de keus snel gemaakt, mijn moeder gaat natuurlijk voor, dus ik besloot om naar mijn moeder te gaan en de Bazaar af te zeggen, om de zaterdag in bed te blijven liggen om alvast bij te komen.

Het was bijzonder want ik bleef toch wel wat koortsig maar geen koorts dus tja na een hele dag in bed, besloot ik om toch maar naar mijn moeder te gaan, want ja ze is 88 en een dame van de tijd. dus je weet het nooit en ik zou mezelf het niet kunnen vergeven als deze kerst haar niet had gezien.

Dat de weg ernaar toe wat minder was heeft men kunnen lezen in een andere blog, ook hoe de kerstdagen zijn verlopen.

Ik dacht nog ik heb de griepprik gehad, maar geloof me ik denk nu misschien maar niet nemen volgend jaar omdat ik nog nooit zo ziek ben geweest als afgelopen week.

Snotverkouden, hoesten zodat je rug er pijn van doet,slecht slapen, wakker worden omdat in je borstkas een compleet orkest een kakofonie van geluiden produceert  en dan nog een hoofd wat zo vol zit waar het af en toe ik kraakt.. vreselijk, en daardoor moe, heel erg moe

*( nee het was geen corona, ik heb mijn neus bijna lek geprikt met de vele testen die ik heb genomen)

In de hoop dat het na 2de kerstdag wel beter zou gaan, bleek dit niet te werken dus toch maar even naar mijn huisarts, wat altijd, hoe gek het ook klinkt een soort feestje is, hij constateerde hetzelfde wat ik al bedacht had, stront verkouden en juist wat gerommel in de borstkas.

Dus ik weer mijn bed in, maar wijs geworden, wel wat laat ik bedacht me dat pas op woensdag om te gaan stomen met heet water, wat is dat heerlijk, het maakt los, het begint te kraken en je voelt het verschuiven en loskomen. daarnaast toch maar weet het al oude huismiddel, namelijk een paar doorgesneden uien naast je bed. die ik niet ruik maar die wel hun werk doen. want het begint eindelijk op te lossen

Kortom de vele leuke plannen die ik had zijn in het bed gevallen, maar goed nog 1 week te gaan en die zal ik tot op de bodem uitleven zodat ik toch nog de schade inhaal van wat ik gemist heb.

nou dat inhalen moet nog even wachten, inmiddels begint het aardig goed te gaan maar zondagnacht in bed. een paar keer te heftig gehoest en ja hoor ik voelde het gebeuren...  ik voelde ergens iets knappen.. en door de tweede hoest nog niets erger ook...  kortom daarna vreselijk veel pijn.. heel akelig.. 

Dus toch maar even langs de huisarts. bleek ik een spierscheuring te hebben in mijn spieren aan of tussen mijn ribben. dus rust... en mag dan wel sporten tussen de pijngrens... en aangezien het al lastig is om te gaan zitten zit dat er nu even niet in.

2023 gaat helemaal mijn jaar worden dat merk ik nu al..


Geen opmerkingen:

Een reactie posten