zondag 29 januari 2023

ze laat het niet rusten

 

Mijn moeder, heeft niet zo lang geleden schoenen gekocht, ze waren duur, mede omdat het speciale schoenen waren voor ouderen. 

Toen ze ze kocht zaten ze goed. maar na een dag dragen was 1 schoen duidelijk ineens veel groter. dus mijn moeder terug naar de winkel waar ze deze schoenen hadden gekocht.... Helaas kreeg ze nul op haar rekening, ze zeiden dat ze er zooltjes in moest doen, dus mijn moeder dat geregeld maar de andere voet zat klem en met die andere schoen struikelde ze zelfs over een haar op de grond, hij was nog steeds te groot.

Mijn moeder, echt een vrouw die niet tegen onrecht kan, niet voor anderen ( men kent vast nog de verhalen hoe ze zich hard heeft gemaakt voor dat bewoners met een beperking in de tuin mochten zitten bij het appartementencomplex waar ze woont, dit was officieel niet voor hun toegankelijk omdat deze bewoners bij een andere stichting zaten, tot grote ongenoegen van bepaalde mensen in de flat waar ze woont, alles in werking gezet dat deze bewoners toch in die tuin konden zitten, met succes) maar ook niet tegen onrecht als het haar zelf betreft.

Dus ging ze terug naar de winkel, wederom met deze schoenen, mede omdat ze wist dat deze zaak ging sluiten op 1 februari 2023.. dus ze had er haast mee. wederom kreeg ze geen gehoor, men zei tegen haar dat het aan haar lag ze had ze verkeerd behandeld wat natuurlijk niet zo is, want ze droeg ze al niet meer omdat ze steeds struikelde.

Uiteindelijk, mijn moeder is nog helder in haar hoofd bedenkt dan andere paden en ja hoor wat zag ze in de max gids. de consumentenbond voor ouderen. dus die heeft ze gebeld, en kreeg de tip, terug te gaan en dan de mededeling te doen dat deze winkel moest bewijzen dat het door haar kwam dat deze ene schoen groter was dan die andere en anders moesten ze haar haar geld terug geven, ze moest dit opschrijven en ook het telefoonnummer van de consumentenbond,. mochten ze nu niet willen luisteren dan moest ze gewoon de politiebond in actie gaan zetten. Voor haar prima want mijn vader is politieagent geweest en ze is lid van deze bond.

Dus mijn moeder gewapend met haar schoenen, met een vriendin wederom naar deze winkel met deze schoenen. Er stond een meisje achter de kassa, de eigenaars waren niet te zien, dus mijn moeder vroeg of de eigenaar van deze zaak er ook was, maar nee dus, maar voor ze het wist kwam de vrouw van de eigenaar naar beneden en begon meteen te schelden tegen mijn moeder, Waarom ze er al weer was met deze schoenen, ze konden er niets aan doen, haar man was net 3 weken terug uit het ziekenhuis etc. En wat mijn moeder wilden, nou mijn moeder heel simpel dat ze een oplossing wilde voor dit probleem...

Maar deze dame werd steeds bozer en zei dat er geen oplossing was.. mijn moeder, 88 jaar zei alleen maar nou ik ga de winkel niet uit totdat er een oplossing is, en is gaan zitten op een bankje, en zei ik zit hier goed en ik blijf hier zitten totdat er een oplossing is.. Dus ze ging zitten met die vriendin bij haar. 

De vrouw van de eigenaar kreeg het heel benauwd want er kwamen klanten binnen en mijn moeder bleef zitten en zei alleen zolang u niet met een oplossing komt blijf ik zitten, dus veel klanten gingen meteen weer uit de winkel.. 

Uiteindelijk kwam natuurlijk de opmerking als u nu niet gaat dan bellen we de politie. waarop mijn moeder heel mooi zei, graag doe dat.. mijn man is bij de politie geweest en dan kunnen we meteen de bond inschakelen dat is wel zo handig...

Uitgepraat

Dus er werd een briefje geschreven waarop stond dat deze schoenen werden opgestuurd naar de fabriek en dat mijn moeder dan of nieuwe schoenen kreeg of het geld terug..  maar mijn moeder niet gek, zei meteen, wacht even dit briefje is een roze papiertje en daar neem ik geen genoegen mee, ik wil dat u zowel uw handtekening en de datum erop zet, en uw adres en telefoonnummer hierop schrijft zodat u te bereiken bent na  1 februari.

Dus dat is geregeld mijn moeder tevreden, heeft de schoenen daar achter gelaten en een paar mensen wederom een middag bezorgd die ze nog lang al heugen... en haar naam weer eens laten gelden maar ook laten blijken dat met ouderen niet altijd valt te sollen

Nu dus afwachten hoe het verder afloopt, ik ben erg benieuwd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten