zondag 22 januari 2023

Our house

 

wow , ik begon deze serie, terwijl ik na 15 minuten dacht gaap.. dit gaat lang duren.. totdat ineens.. er een omslag kwam en ik helemaal in deze serie bleef hangen, het waren 4 afleveringen en ik heb ze bij wijze van spreken in 1 ademteug uitgekeken.. prachtig deze serie. een absolute aanrader.

Recensie van de serie 

BRITS MISDAADDRAMA OVER EEN ECHTELIJKE RUZIE MOET HET HEBBEN VAN SMEUÏGE VERHAALWENDINGEN EN DE GOEDGELOVIGHEID VAN DE KIJKER. 

Op een dag staan er ineens verhuizers voor de woning van Fi Lawson (Tuppence Middleton). Wanneer Lawson – die enige tijd voor haar werk elders verbleef - haar voordeur probeert te openen, dan verschijnt er een mysterieuze dame in de deurpost die vertelt dat ze het huis heeft gekocht met haar echtgenoot. In een flashback wordt vervolgens getoond dat het huwelijk van Lawson en Bram (Martin Compston) – die twee kinderen hebben - op springen staat, nadat Lawson ontdekt dat haar echtgenoot een affaire heeft met een vriendin. In het heden rijst de vraag: waar is Bram? En waar zijn haar kids? Is dit een wraakactie? Of is hier sprake van identiteitsfraude?


Our House – elke keer dat de bel gaat van de prachtige Victoriaanse woning gaan de rillingen over je lijf – is zo’n drama dat het moet hebben van een teveel aan smeuïgheden. Net als je denkt dat het echt niet erger en ongeloofwaardiger kan, verleggen de makers de grens. Je moet het kortom maar voor lief nemen dat Lawson wanneer ze erachter komt dat haar huis is verkocht niet direct haar advocaat inschakelt, maar woest haar man probeert te bellen. En kan dat überhaupt? Zonder medeweten van een van de eigenaars een huis verkopen? En over dat huis gesproken: zouden mensen zoals de Lawsons dat in het echt wel kunnen veroorloven?

In de resterende drie afleveringen moet je als kijker de gebeurtenissen maar niet overdreven analyseren – dan stuit je namelijk op bijna hilarische plotholes. De vragen die door showrunner Sheree Folkson – die het gelijknamige boek van Simon Ashdown uit 2018 bewerkte – in de pilotaflevering worden geponeerd, worden natuurlijk goeddeels pas aan het einde op spectaculaire wijze beantwoord. Our House is in die zin een kijktip voor televisieliefhebbers die houden van verhalen die gierend uit de bocht schieten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten