donderdag 19 januari 2023

open dagen.....


 Deze week hebben we bij onze school open dagen.. dit betekend dat we maandag tot en met donderdag open zijn van half 4 tot half 6  ( vrijdag van half 4 tot half 10) waarbij we rondleidingen verzorgen door de school, met name door de praktijk gedeeltes van de school. In diverse lokalen zijn leerlingen aan het werk en vertellen dan ook iets over het vak aan de mogelijke nieuwe leerling.

De opzet is dat ze bij elke station/ lokaal iets mee nemen, zodat ze een soort van un do tas krijgen met daarin allemaal spulletjes die ze thuis kunnen maken en doen. Erg leuk

De rondleiding doen we persoonlijk met een leerling als extra, dus de docenten lopen met een leerling van onze school, mee met de ouder(s) en de mogelijke nieuwe leerling. 

Het is leuk om zo door de school te lopen, om alle praktijkafdelingen te te bezoeken en te zien, zeker als er leerlingen druk aan het werk zijn en van alles aan het maken zijn wat je kan eten. Ik vind het helemaal top altijd  en vooral ook leuk.

Het is ook deze manier waarop we bewust persoonlijk aandacht geven aan de leerlingen, maar ook dat de leerlingen onze ambassadeur zijn,. ze mogen vertellen wat ze van de school vinden, hoe ze de lessen ervaren. Dat geeft prachtige antwoorden, maar het is altijd positief,  dus ik denk dat we dit goed doen met elkaar.

We doen dit 5 avonden in de week, wat erg leuk is om te doen met elkaar. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten