zondag 15 januari 2023

AMSTERDAM met Susan

 

Het uitgesteld uitje met Susan is dus nu eindelijk wel doorgegaan, we gingen naar Amsterdam waar we heerlijk samen konden dwalen door de stad waar we heerlijk konden genieten.

Susan wilde graag naar een grachtenpand  schijnt iets te zijn waarvan ik het bestaan niet wist. ik had bedacht dat het ook wel leuk zou zijn om te kijken bij onze lieve heer op zolder omdat ze dat niet kende en wie weet even de kerk in die daar in de buurt staat

Toen de wekker ging op zaterdagochtend om 7.15 dacht ik even waarom? tot ik besefte waarom het was, ik verheugde me er op en dacht dit is alleen maar leuk, al zag ik dat de weervoorspelling nou niet echt jofel was. er was veel regen voorspelt maar goed dat mag de pret niet drukken.

nadat ik alles had gedaan wat ik zoal in de ochtend doe, kon ik rond 9.05 naar de bushalte lopen, erg prettig dat ik daar zo dichtbij woon, en zeker omdat de bus gemakkelijk naar Amsterdam gaat.

Toch bizar. Sta je bij de bushalte en staan er twee jongens met hun telefoon, er komt een auto aan, stopt die teee jongens zeggen geen boe of bah, stappen zonder wat te zeggen de auto in en blijven op hun telefoon kijken en die man rijd weg., welkom in de nieuwe contactloze wereld 

De reis naar Amsterdam verliep goed, in Amsterdam even wachten op susan om daarna onze weg zoekende door de regen naar het huis Bartolotti dit is een grachtenpand dat onder een stichting valt, die je dus kunt bezoeken als gast. Het  mooie is dat je alles mag aanraken, je mag overal zitten. Prachtig Deze stichting heeft meerdere panden in het hele land. 

Nadat we daar een behoorlijke tijd hadden doorgebracht zijn we eerst eens lekker gaan lunchen bij de beurs van Berlage.  Om daarna naar onze tweede to go gingen, namelijk ons lieve heer op solder. Dit is een kerk dat is gemaakt vele honderden jaren geleden en het hele complex bestaat uit drie panden. De kerk op solder stamt nog uit de tijd dat het Katholieke geloof niet meer zichtbaar mocht zijn, dus werden er diverse geheime kerken gebouwd door in grachtenpanden. In de lakenhal in leiden is ook een verborgen kerk te zien. 

Na een dagje met  zoveel architectuur hebben we om 16.30 afscheid genomen op centraal om ieder weer onze eigen weg te gaan. Wat was dit een heerlijke dag

De terugweg verliep totaal niet soepel, de bus vanuit Schiphol lag er uit , dus ik besloot om maar dan via leiden te gaan. Bij aankomst bleek de trein naar Alphen al weg te zijn. Toen had ik de keus of een half uur te wachten of met de bus te gaan die over 10 minuten. Ging en me dichter bij huis bracht, dus dan die maar kwam ik ook nog vroeger thuis dan als ik via het station zou gaan.  

 



















 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten