woensdag 4 januari 2023

apk.. het jaarlijkse moment van samen geknepen billen

 

Elk jaar begint mijn jaar eigenlijk met dit moment. de keuring van mijn auto.. en het lijkt alsof het moment steeds sneller komt.. maar ik vraag me dat af dus.. het zal wel verbeelding zijn, al is het geen verbeelding volgens mij dat het steeds duurder gaat worden deze keuring met de grote beurt, maar ook dat zal wel verbeelding zijn denk ik.

Dit jaar moest er natuurlijk ook nog een storing uitgezocht worden waar deze door is gekomen en opgelost. dus ik ben heel benieuwd wat er uit gaat komen.. ik hoop dat het mee gaat vallen.

Als ik het goed heb, gaat een oud leerling en vriend, dit keer mijn auto keuren dus ik ben heel benieuwd wat hij allemaal gaat vinden en ik heb het idee dat hij het heel zorgvuldig gaat doen, want ja hij zit soms ook in mijn auto en dan is het toch wel fijn als jezelf weet dat je auto veilig is.

Dus dinsdagavond voordat hij de woensdag zijn jaarlijkse check up had, heb ik  samen met de buuf de auto geparkeerd waar hij moest zijn, hem bemoedigend toegesproken en gezegd dat het goed zal komen met hem... dat kan niet anders toch. 

Soms heb ik het gevoel alsof mijn leven er vanaf hangt met de auto, alsof je naar de dokter gaat voor een algemene check up.. of de jaarlijkse controle voor ik weet niet wat.. het is nooit fijn, en de auto staat voor mij gelijk aan mijn vrijheid, ik kan weg als ik weg wil, en met het openbaar vervoer lukt het bijna altijd maar nooit als ik weg wil, altijd moet ik of wachten.. of hij is net weg.. of.. juist de laatste bus of trein is gegaan.. en daar sta ik dan te wachten in de nacht. Nee mijn auto is mij heilig.

Terwijl ik later de bevestiging bekeek, zag ik ineens, en ze flikken het weer, er al twee dingen opstonden waar ik niets vanaf wist, ik kan daar altijd zo giftig om worden, mede omdat ik denk, hoe zit dat dan, ik weet dat er natuurlijk dingen slijten aan mijn auto, dat er dingen vervangen moeten worden , maar om deze dingen al op voorhand er neer te zetten, als een vanzelfsprekendheid vind ik wel heel bizar. Ze auto is niet eens gezien. Ik blijf me daar over verbazen, toch maar weer een keer een telefoontje er aan wagen naar het hoofdkantoor.. dat dit geen manier van doen is... of misschien is dit wel heel gewoon om dit te doen, ik heb geen idee, maar ik vind het niet zo kies overkomen

Gelukkig kreeg ik het overzicht en viel het wederom erg mee, ik had veel hoger verwacht.

Het nieuwe is dat ze dus tegenwoordig een filmpje sturen met daarin zichtbaar wat ze hebben gedaan met de keuring, dus dat vind ik erg geslaagd om eerlijk te zijn, Je ziet meteen dat er geen gekke dingen gedaan worden, en ook wat er klopt en wat niet.

Hij is inmiddels goed gekeurd, er moeten nog wat dingen gedaan worden wat ik al verwacht had, zoals de airco schoongemaakt maar dat is ook prima



Geen opmerkingen:

Een reactie posten