zaterdag 1 januari 2022

en de kerstboom bleef wat langer staan....

 

Al weken  geleden de afspraak gemaakt met Rick en Chris dat ze zouden langskomen en zouden komen eten, maar de voorwaarde was wel dat ik mijn kerstboom moest laten staan..... voor de mensen die mij echt kennen weten dat dit een gruwel in mijn ogen is.. de boom had ik het liefst op 1ste kerstdag al uit huis gedaan, sterker nog, aangezien ik toch met de kerst heel weinig thuis ben, nog liever op de donderdag voor de kerst.. maar ja, ik ben niet de beroerdste ik laat hem dan wel staan... Als tegenprestatie zullen ze de hele middag en avond luisteren naar de meest afschuwelijke kerstmuziek.. die ik maar kan vinden.

Aangezien ik weet dat beide mannen dat niet goed kunnen blokken en ik daar heel goed in ben, het is gewoon behang voor mij, ik hoor het maar ik hoef er niets mee.. dus voor mij geen straf hoe afschuwelijk de liedjes ook zijn.... ze willen kerst, dan krijgen ze kerst, ik doe zelfs mijn  foute kersttrui aan.. want ik ga dan ook echt over de top.. Vrede op aarde.. in de mensen een welbehagen.

Wegens het succes met de maaltijd met andere vrienden besloot ik om maar wederom Japans te koken, gewoon lekker en eenvoudig.. met als doel, minimaal werk met groots effect.

Dus de maandag had ik al 4 rollen sushi gemaakt, twee met sesam zaad ( de donker en de lichte variant) en twee gewone zoals we ze allemaal kennen, met diverse vullingen van oa, bieslook, wortel, 2 kleuren paprika, komkommer en avocado. Het werk is het niet het effect is groots, zeker als je het een beetje leuk serveert.

 De hoofdmaaltijd bestond uit Teriyaki , een gerecht uit de wereldgerechten die naar mijn idee heerlijk smaken en het goed doen, dus waarom zou ik daar niet op inspelen.. De groente was gauw gehaald om er weer eens achter te komen dat ik dus inderdaad de rode ui ben vergeten, terwijl ik dacht dat ik die nog had, dus die moest ik vroeg in de ochtend nog even halen. Geen probleem ik was toch vroeg op, ook omdat ik al het snijwerk klaar wil hebben voordat de gasten komen zodat ik een minimale tijd hoef te besteden in de keuken zodat ik ook nog kan genieten van het bezoek. Tevens vind ik het altijd de kunst om je keuken, als je klaar bent met koken etc zo schoon mogelijk achter te laten, zodat je geen werk meer hebt als mensen zijn vertrokken. Dit is iets wat ik me altijd meteen aanleer, meteen afwassen, of gelijk in de vaatwasser, zoals ze zeggen bij Heel Holland bakt, je werkplek moet schoon zijn en ruimte hebben en dat wil ik ook, daar zorg ik voor.

Toen de mannen kwamen was het al meteen gezellig, zoals altijd, bij de thee had ik een stukje kerstkrans geserveerd, dit om als smaakmaker maar ook als gewoon gezellig.

We hadden mooie gesprekken en voor ik het wist moest ik aan de bak, moest ik beginnen met koken, Dus ik maakte mijn sushi rollen klein en legde ze op het bord. Zoals vaak maak ik toch wel indruk met dit voorafje, zo nu dus ook. Daarna het hoofdgerecht gemaakt, en het was wederom een succes, zelfs Chris de koning van het rijst koken, vond dat de rijst goed gelukt was, incluis de rest van het gerecht

Na deze twee gangen hebben we even pauze gehouden om het eten wat te laten zakken, om daarna ons te storten op het toetje. Er is weinig variatie dus ik had hertog ijs 3 soorten chocolade, met slagroom en aardbeien. eenvoudig maar wel lekker als afsluiting. 

Als extra afsluiting kregen de mannen natuurlijk, omdat de boom er nog stond een cadeautje van mij, omdat het kerst was geweest.

Rond half 9 moesten de mannen helaas vertrekken wegens een andere belangrijke verplichting en kon ik de kerstboom eindelijk opruimen.. wat ik ook met plezier heb gedaan, een uurtje flink aanpoten en weg was de kerst uit mijn huis ik ben klaar voor oud en nieuw... laat maar doorkomen de oliebollen die ik ga bakken en de avond om te genieten. ik heb er zin in.


 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten