maandag 17 januari 2022

hmm omdat mijn lichaam even weer...

 

Aangezien mijn lichaam een beetje de verkeerde kant opgroeit, ben ik altijd van het snel ingrijpen om erger te voorkomen.
 

Dus ik besloot om een afspraak te maken met mijn Voeditist, iets anders dan een diëtiste.. dit is meer gericht op voeding en daarmee resultaat bereiken dan de diëtiste die vaak kant en klare dingen heeft liggen en daar dus mee gooit. Mijn ervaring met de Voeditist is tot dusver prima en goed. We overleggen samen wat haalbaar is. Zij was ook diegene die zei, gooi alles aan de kant, eet alles hou het bij en dan gaan we samen kijken hoe en wat. dat hebben we dus gedaan en 2 jaar geleden, was de opdracht, eet alles maar elke dag 4 boterhammen, 1 handje nootjes en maximaal 2000 calorieën

Dus dat heb ik gedaan met als gevolg dat ik voor ik het wist meer dan 20 kilo verloor.. dus er moesten er nog 2 af maar dat ging moeizaam.. en hoe dan ook, ondanks dat je je best doet om vol te houden zwakt het wat af en voor je het weet beginnen je broeken weer iets te strak te staan en begint je buik een buikje te vormen.. dus trok ik aan de bel.

Afspraak gemaakt en in overleg hoe en wat. Mijn conclusie was dat ik, nu ik naar school loop, dus elke dag op donderdag na 5 tot 6 km loop, 3x per week intensief sport, en ook nog af en toe, soms wekelijks of meer x per week, lange afstanden loop dat ik in verhouding te weinig eet, ik krijg namelijk maar 2000 calorieën, verbrand zo wie zo in rust 2000 calorieën, dus ik zit steeds in de min voor mijn gevoel dus mijn lichaam schiet in de spaarstand was mijn gedachte

Dit had ik niet goed bedacht, we besloten om het te gaan verschuiven, ik ga koolhydraat arm proberen te leven. Waarop ik meteen zei, ik ga niet helemaal zonder koolhydraten, die ervaring heb ik al gehad met alle gevolgen van dien.. ik groei als ik daarna maar 1 broodje eet, en dat wil ik wel voorkomen. 
Dus ik heb de koolhydraten geskipt in mijn lunch, waarbij ik dus nu altijd een rijkelijk gevulde salade eet, de aardappelen van het avond eten zijn nu slechts 100 gram in plaats van 150 gram, en om toch elke keer weer aan die 2000 calorieën te komen eet ik nu extra kwark, 200 gram in plaats van 150 gram. 
Dan nog is het lastig om aan die 2000 te komen per dag, want ik mag zoveel groente eten als ik wil, en dat is niet een probleem, ik ben gek op groente maar dat tikt nou ik niet echt lekker aan. dus ik moet daarin nog erg zoeken. al merk ik wel dat ik toch wel heel vaak na het eten nog trek heb alsof mijn lichaam vraagt om meer eten.. dus ik moet zien of dit gaat werken..

Kortom  we zijn weer aan de slag met gezond leven en eten... maar dan in de variatie


Geen opmerkingen:

Een reactie posten