maandag 3 januari 2022

Westerborkpad etappe 4

 

Vandaag besloten we ( ankie en ik ) om zowel etappe 4 als 5 te gaan lopen als het ging met de voetjes
het is maar 18 km in totaal, exclusief verlopen dus we rekenen op 22 km
we begonnen in Muiderberg met als eerste doel Naarden/ Bussum.
 
We vertrokken al om 8 uur naar Hilversum om daar de auto te parkeren bij het station, we ontdekte al gauw dat we daar dus niet konden parkeren, of misschien waren we aan de verkeerde kant van het station dat laat ik in het midden, maar het was wel erg jammer. Dus we hebben hem in de wijk geparkeerd. Meteen even geleerd hoe je kan parkeren via een app, ideaal, ga ik dus lekker gebruiken in het vervolg, scheelt toch ook een hoop tijd omdat je per tijd dat je er staat betaald en niet meer bijvoorbeeld 2 uur terwijl je er maar een uur staat.
 
Daarna de trein genomen naar Naarden- Bussum, een treinritje van 5 minuten, lopend is ongeveer 2 uur, maar dat mag de pret niet drukken, we hadden geluk, we konden zo in de trein stappen  en hoefden nauwelijks te wachten op het perron, DAarna konden we de aansluitende bus vinden naar Muiderberg om daar uit te stappen bij waar we donderdag waren ingestapt. We liepen al snel naar het beginpunt van de route, het grootste Joodse kerkhof van Nederland, omdat daar een prachtig schoon toilet is hebben we daar nog even gebruik van gemaakt, en nog wat fotos gemaakt op deze begraafplaats omdat het toch wel indrukwekkend blijft.
 
De wandeling ging al snel over op natuurgebied bij het Naardermeer, waar ook de schotse hooglanders lopen, indrukwekkende koeien, die daar grazen. Het pad was zoals te verwachten viel erg modderig maar wel weer een uitdaging, het waren prachtige gebieden waar we doorheen liepen te dwalen. Genieten van deze pad.
 
Daarna kwamen we aan in het gedeelte van het Bussum, waar we liepen naar het station waar we de keuze hadden of we zouden doorlopen of met de trein terug naar Hilversum.
We besloten om nadat we wat hadden gedronken, want na 9 km al echt pauze te gaan houden vonden we ook wat simpel, dus we gingen verder op weg naar Hilversum
 
 
 Geen opmerkingen:

Een reactie posten