woensdag 26 januari 2022

De brug....

Nou het was dit keer geen brug te ver maar wei eentje erin. Zoals bekend was ik 3 weken geleden begonnen met het begin van een brug. 

Vandaag was het moment de plaatsing van de brug, de ingreep zou 30 minuten duren. Dus vol enthousiasme ging in naar de tandarts om de tijdelijke kronen te laten verwijderen en dan de brug te laten plaatsen. Spannend vond ik het wel, want ja hoe gaat het en vooral hoe gaat het bevallen. Na meer dan 15 jaar met aan 1 kant twee kiezen te missen is dit toch een hele stap. 

Zoals te verwachten was, was ik keurig op tijd, zoals altijd werd ik natuurlijk met open armen ontvangen door mijn tandarts. Hij had er duidelijk zin in, ik ook, maar ergens toch ook het idee van.. wat gaat er gebeuren.

Liggende in de stoel werden eerst de noodkronen verwijderd, werd het grondig schoongespoeld, om uiteindelijk de brug te plaatsen, dit was nog even een klus, mede omdat hij iets te hoog was, dus moest en nog het nodige schaaf en aanpassingswerk worden gedaan.

De brug zat er nog maar net in en ik voelde met mij tong en het eerste wat ik zei, wat voelt dat nep..  maar dat schijnt over te gaan. Tevens voelde mijn kaak ineens veel zwaarder aan, dat extra gewicht in de onderkaak is toch wel heel bijzonder, maar ook dat went blijkt na een tijdje.

Kortom nadat de brug was geplaatst, en gelijmd met lijm dat 20 jaar blijft zitten, moesten de lijmresten nog verwijderd worden, dat was even wat gedoe maar uiteindelijk is dat gelukt.... en kon ik naar huis.

Nadat ik in de spiegel had gekeken kan ik alleen maar stellen dat het er prachtig uitziet en niet eens opvalt dat het nep is. alleen voelt het wel zo.

Ook het eten aan die ene kant is erg onwennig.. het is alsof ik opnieuw moet leren kauwen en eten aan de kant met de brug. maar ook dat zal wennen, ik geef me zelf een een weekje om te wennen aan deze brug met al zijn onwennigheden.. en geef mezelf nu kauwinstructie denk een aan ook die ene kant..

Een nadeeltje vind ik wel dat ik nu elke avond moet flossen of raggen.. en daar heb ik zo geen zin in. maar goed dat moet maar even in mijn systeem sluipen en slijten...

ook dat komt goed

Geen opmerkingen:

Een reactie posten