woensdag 19 januari 2022

Wandelen met de Buuf


 Aangezien ik zondag mensen voor de lunch op bezoek kreeg, besloot ik om zaterdag geen lange afstandswandeling te doen, er moest nog teveel gebeuren wat ik moest doen., o.a. daar waar ik een gruwelijke hekel aan heb, mijn huis schoonmaken.. ik ben er niet goed in, doe maar wat met de Franse slag in de hoop dat het er schoon uitziet.

Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan, namelijk naar de benen die ook willen lopen.. dus besloot ik om vroeg op te staan, het niet te vermijden schoonmaken te doen en daarna met de buuf een lekker stukje te gaan wandelen... om daarna nog snel wat inkopen te doen voor de lunch maar ook voor de lunches voor deze week.

Kortom ik was net klaar met mijn gedoe in huis, had net mijn salade opgegeten en daar stond de buuf al voor de deur of ik er klaar voor was. Snel mijn jas aan en gaan. had gelukkig wel mijn sjaal mee, want wat was de waterkou koud.. vreselijk maar wel goed te doen.

Mijn doel was o.a. dat ik even wat kaas wilde halen bij de kaasboer die in de ridderbuurt zit. Dus een mooie gelegenheid om eens flink de pas erin te zetten en lekker te lopen. Dus wij begonnen onze tocht richting het meer, altijd mooi als je het meer ziet, zeker als je ziet dat hij in de mist ligt.. dat is zon mooi gezicht om te zien. ik hou daar enorm van.

Daarna gingen we rond het meer, om de golfbaan over te steken. waar we op een bankje met zowaar een droog plekje heerlijk 2 mandarijntjes hebben opgegeten hebben en daarna door naar de  kaasboer.  het was wat heiig buiten en dat is zo genieten, de waterkou ging weg , wel koude tenen. maar heerlijk.

 Bij de kaasboer heerlijk pestokaas gehaald en de feneriek die ook altijd zo lekker is om te eten.

Daarna naar huis om de kaas te verdelen over mij en de buuf, we hadden samen namelijk een kaasje gekocht. 

Maar voor ik mijn huis inging heb ik eerst mijn schoenen uitgedaan met de gedachte het gaat mij niet overkomen dat ik straks met vieze schoenen mijn huis besmeur en dat ik dan ineens nog weer aan de schoonmaak moet er zijn grenzen.

Heerlijke kleine wandeling van ong 12.00 km  wat toch ook weer lekker is omdat je zo lekker je hoofd leeg maakt


Geen opmerkingen:

Een reactie posten