donderdag 15 juli 2021

diploma dag 1

 

Afgelopen woensdag was onze eerste avond van de diploma uitreiking, dus daar hadden we zin in, er werd keihard gewerkt door de mensen van het oop, en de school is prachtig van binnen. Voor veel ouders is het de eerste en ook meteen de laatste keer dat ze de school zien en bezoeken.. dus dat is wel leuk.

De dag had ik doorgebracht met in de ochtend gesprekken met de coaches die leerlingen gaan overnemen van mij en die naar een andere klas gaan en waar een warme overdracht voor nodig is. Bijzonder is het wel dat deze klas behoorlijk verspreid is..

Daarna ging naar de locatie in de Polder om daar aan de slag te gaan met Christian om het lokaal dat ook voor drama word gebruikt op te ruimen en op te knappen.

We hebben bergen werk verzet, naast dat we alle lampen van de trust hebben gehaald deze hebben schoon gemaakt en een aantal in het techniek lokaal aan de reserve balk hebben gehangen, kwamen we tot de ontdekking dat de rust die in het lokaal hangt eigenlijk te laag is, je loopt als docent bijna tegen die lampen aan, dus dat vonden we nou niet ideaal, dus hebben na overleg met de conciƫrge besloten dat we de trust van het plafond gaan halen en dat we hem dus vervangen voor een steigerpijp, wat veel handiger is dan die trust scheelt toch gauw 25 cm als het niet meer is.

Nadat we dat hadden besloten konden we niet zo heel veel meer, dus besloten we om samen maar de studio leeg te ruimen, alle zooi, ooit aangeschaft maar bijna nooit gebruikt, om dit weg te doen en er voor te zorgen dat alles wat daar stond in het lokaal zou komen waar drama en muziek gaat worden gegeven.

We hebben behoorlijk hard gewerkt en ik aangezien het op de eerste etage is het lokaal waar ik in ga op de begane grond is, was de trap niet mijn vriend, ben zo vaak naar boven en naar benden gelopen met die zooi, maar goed dat hoort erbij.

Toen het magazijn leeg was, zijn we gaan helpen met de trusten van het licht van de aula naar boven te brengen zodat dat magazijn gebruik kan worden opslag, en het kleine magazijn naast ons lokaal voor ons kan worden gebruikt met de nodige dingen die we niet in het lokaal kwijt kunnen.

Het was hard werken en ik rook mezelf behoorlijk. dus aangezien we redelijk op tijd klaar waren ben ik naar huis gegaan om daar snel te douchen en een was te draaien van de kleding die ik het liefst draag in de zomer.. want ja dat was nu ook wel erg smerig en vies.. dus dat moest wel schoon.

Rond half 5 was de was klaar en kon ik naar school om daar een heerlijke patat maaltijd te eten en ook om me klaar te maken voor de avond.

Ik had me voorgenomen om weer in stijl te lopen, dit keer in zwart met witte accenten en met kerstverlichting rond mijn hoed, puur voor een feestelijk tintje.. mijn slangenleren schoenen doen het ook altijd erg goed weet ik uit ervaring en die lopen prima voor 3 uurtjes daarna zeggen mijn voeten niet meer doen, ze weten nog niet dat de volgende avond moeten ze weer.

 Ik moet zeggen we kregen eerst al heerlijke patat met , en een snack naar keuze, daarna ging het los, en het blijft toch wel erg leuk, ik heb erg genoten van deze avond met die leerlingen, je kan ze, zoals wij het doen, persoonlijke aandacht geven en dat maakt het juist zo mooi en gezellig.

en dan mogen we vanavond nog een keer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten