maandag 8 maart 2021

Ook ik mag aan de slag....

 

maandagochtend, okey ochtend, het is inmiddels al  half 9 als ik mijn bed uitkom, wetende dat ik om 13.00 mag beginnen met mijn eerste les... 

Het gevoel is dubbel hierin, ik weet niet of ik blij moet zijn, bang moet zijn, zorgen moet maken..

Voorop gesteld ben ik weer blij dat ik de kids weer ga zien dat ik ze weer les mag geven, al is ergens ook iets van.. hoe dan. en wat kan ik doen.

Wegens bepaalde regels uit het verleden hoe een lokaal eruit moet zien, kan ik alleen maar constateren dat het misschien goed te hanteren is die 1.5 meter maar in een drama lokaal die, prachtig is maar niet voldoet aan de grote die gesteld word aan het lokaal  voor dit vak, is het extra nadenken hoe en wat wel.

Tevens de opgelegde regels  van elke leerling moet 1.5 meter afstand houden en ook nog de regel  dat er geen groepsopdrachten mogen worden gegeven.

Dit mag ik te zien te bedenken hoe ik dat ga doen.. Met een te klein lokaal, met een vak dat gericht is op samenwerken en groepsopdrachten.. en omdat ze al zo lang solofilmpjes hebben gemaakt vind ik ook dat ze nu met mede leerlingen samen moeten werken zodat ze weer leren hoe dat werkt hoe dat gaat.

Het is lastig om dit te bedenken en hoe dit te doen.. maar we gaan ervoor.. gelukkig is het voorjaar en kunnen leerlingen buiten ook veel doen, kan ik ze opdrachten geven om in groepen buiten te werken, zodat ze daar toch kunnen doen wat ze moeten doen.. lijkt me ook handig om eerlijk te zijn.

Het is wel bijzonder om ineens te beseffen dat je weer mag, maar ook dat je ineens heel veel dingen moet regelen. De hele maandagochtend ben ik bezig geweest met het regelen van  een werkgroep waar ik inzit waarvan de gemaakte afspraken niet kunnen worden nagekomen omdat we  vol zitten in het rooster, daarnaast had ik wat afspraken staan die normaal op mijn vrije middag zaten, die ik ineens moest gaan verplaatsen naar een ander tijdstip, kortom heel veel gedoe maar het is voor een goede zaak

Daarnaast moest ik Rick, die stage loopt bij mij nog een bericht sturen dat ons gemaakte planning dus helemaal niet meer klopt en dat we dus een nieuwe planning moeten maken, kortom het was veel gedoe maar nu is het rond en volgens mij kunnen we gewoon aan de slag met alles en gaat het leuk worden weer.

De eerste les was even weer echt erin komen, mijn hemel wat waren veel dingen weg gezakt, alleen al de vraag of het feit dat ik  dupliceer scherm niet duidelijk kreeg, dus daar moest ik eerst uit komen. maar als je er weer eenmaal mee bezig bent gaat het weer zoals het altijd ging. gewoon goed en lekker.

 toch blijft het lastig om geen groepsopdrachten te mogen geven, dus ze werken nu in 2 tallen en dat is ook prima maar toch ook wel weer gek.. maar we roeien met de riemen die we hebben en deze riemen gaan op dit moment erg goed

Als toetje van het werken op maandag had ik met Lisette afgesproken om samen terug te lopen aan het einde van de dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten