vrijdag 5 maart 2021

het einde komt in zicht

 

Nu eindelijk de kogel door de kerk is en het onderwijs weer minimaal 1 dag per week open gaat voor de leerlingen, die om ze toch ook weer wat sociaal te laten zijn en worden.. Denk ook dat het is voor rust, reinheid en regelmaat van de ouders maar dat is iets wat ik nu invul.

Mijn hoofdlocatie stond voor een moeilijke keuze, de school is eigenlijk niet geschikt voor 1,5 meter, en als ik het zo om mij heen hoor is dat geen enkele school op dit moment. dus dat is een raadsel hoe we dat moeten gaan doen. 

We zijn aardig aan het puzzelen.. en ergens ben ik blij dat ik weer voor de klas kan, tenslotte ben ik niet voor niets docent geworden , en wil ik voor de klas om de leerlingen iets te leren.

Moet ook bekennen dat ik ondanks dat ik me prima vermaakt tot dusver ook merk dat ik eigenlijk wel een beetje klaar ben met de on line opdrachten. de opdrachten zelf bedenken is geen probleem, maar het werk wat je er van hebt

per leerling doe ik ongeveer 10 handelingen als het goed is, dan heb ik het nog niet over de mailtjes met vragen die komen, over de mailtjes die je moet versturen omdat ze te laat zijn, of bijna te laat zijn, de mailtjes naar ouders omdat leerlingen het niet inleveren en die ook nog weer beantwoorden. Voor de klas is dat toch een stuk handiger, je geeft je les, je evalueert je vult het cijfer in wat ze hebben gekregen voor dat uur hoe ze hebben gewerkt en dan is het klaar...

Toch zitten er wat haken en ogen aan om voor de klas te gaan staan.. het is bijzonder omdat ik besef dat ik bij mijn vak   de 1.5 meter niet kan waarborgen zeker niet als ik 20 tot 28 lln heb in mijn lokaal, ik moet echt de stoelen heel anders gaan zetten, maar dan nog dan werkt het dus niet, het gaat hem niet worden zeg ik dan heel mooi,. Want ook de leerlingen moeten 1.5 meter afstand houden. en ik weet niet hoe dat te realiseren..  ze moeten samenwerken aan opdrachten wat niet gaat, ze mogen dus niet bij elkaar in de buurt komen dus het is heel bizar en vreemd allemaal wat en hoe.. 

Kortom het is nog niet helemaal goed, dus dit is nog niet het einde.. want aan het einde is alles goed zoals de zin die hierboven staat zegt.

Ik hoop dat we geen gekke dingen nog gaan ervaren op school dat we open blijven en dat we kunnen draaien al vrees ik het ergste.. het zou mijn niet verbazen dat we binnen de kortste keren weer on line werken, zeker als je leest dat op heel veel scholen inmiddels haarden zijn ontstaan.. 

toch verheug ik me erop om weer voor de klas te staan, om eindelijk weer les te mogen geven aan de kids. want dat is mijn passie.  en niet dat gedoe met al die administratie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten