dinsdag 23 februari 2021

pieterpad ( dag 2)

 


Om 715 werd ik spontaan wakker, herstel, ik werd wakker van de koks die bezig waren met hun voorbereidingen voor de ontbijt.Dapper als ze zijn was dat vroeg. Ik dacht alleen maar, als het niet de vrachtauto’s zijn van de JUMBO, Dan dus de mover van de kok. Maar wakker s wakker.  We hadden een strakke planning, zorgen dat alles klaar is zodat we na het ontbijt meteen naar de auto kunnen en dan door naar Pieterburen om te starten met de eerste etappe van het Pietenpad. Vrienden van mij pakken nog snel even het opwarmertje erbij, wij niet wij gaan gewoon meteen beginnen met het pad. 

Voor het ontbijt hebben we afgesproken om even wat extra mee te nemen waar we de lunch van konden maken, mede omdat we bedachten, 15 euro voor een ontbijt is best veel eigenlijk, dus laten we slim zijn laten we gewoon wat extra meenemen.

We vertrokken keurig op tijd, voor ons iets unieks, we zijn meestal  te laat dus, maar we hadden een missie, we waren bij de parkeergarage en ontdekten dat de afspraken die ik had gemaakt niet helemaal goed waren over gekomen, dus ik mocht toch nog 22 euro betalen, maar daar ga ik nog wel achteraan als ik terug ben in alphen.. We vertrokken uit  Groningen met wat horten en stoten een mis van ik heb er gewoond en ik ken de stad met wat is er veel veranderd.. heel bijzonder dus eigenlijk .

Uiteindelijk konden we dus echt op weg naar Pieterburen, daar aangekomen was het even zoeken naar een parkeerplaats, maar toen we die hadden konden we ook echt los.. In het begin was het wat vaag  voor ons omdat we niet helder kregen wat nu het begin was, de app met wandelroutes of het bordje, ik zou denken het bordje maar Susan wilde toch iets uitproberen, dus we gingen een ander pad in, mooi pad, om de kerk, we konden de kerk in, ook erg leuk om daarna het pad op te gaan.. erg gaaf was dit.. we liepen eerst over een schelpenpad om daarna over te gaan op beton en  uiteindelijk gingen we over op asfalt, heel veel asfalt, weinig tot geen onverhard.  Maar het was een wandeling door het landschap van Groningen en ook erg leuk je kon er veel zien. Onderweg af en toe met collega/vriend Bas die ook de route liep maar die heel stoer nog het opwarmertje had gedaan, dus langs de Waddenzee, die had spijt, oh wat sneu heel veel spijt. Maar dat hoorde ik later, Ze hebben vreselijk gelachen ook onderweg. .We kwamen door een bosje dat was aangelegd om het landschap wat te verstevigen, had een speciale naam maar die ben ik kwijt helaas.  Nog geen 5 minuten later kreeg ik een spraakbericht van Bas die het ook vertelde waarop Susan zei God een echte docent en dat is hij inderdaad. 

De route was goed te lopen, zeker als je tussen door af en toe even rustig gaan zitten en gaat eten en drinken wat kletsen on uiteindelijk de Finish te halen en heerlijk bij het station te wachtten op de bus. Ik  moest nog een paar dingen halen bij het Kruidvat wat ik vergeten was te kopen in Alphen naar daar was alle tijd voor. Terug met de bus kwamen we dus langs de plekken waar we. Ook al hadden gelopen en dat is toch wel leuk om. Terug te zien, 

Bij aankomt bij Pieterburen zijn we nog even wat foto’s gaan maken bij het begin punt om daarna  met de auto naar Groningen te gaan. Het was een heerlijke dag, na het lopen nog een een groene thee gehaald, om met mijn voetjes in het bad te gaan zitten met wat soda zodat ik  lekker met een bakje thee kon genieten.

Kortom het was wederom een mooie dag.. en vooral leuk dat contact en op onderweg met Bas, omdat die hem ook liep, heerlijk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten