vrijdag 5 februari 2021

Luna Nera ( netflix serie)

 

Ergens ging er iets fout op Netflix en belande ik in deze serie.. het is gek, ik weet niet wat ik er van vind.. hij boeit enorm ik wil het afzien de 5 delen, van seizoen 1. seizoen 2 is nog in de maak.. maar ergens is het gek ik merk dat ik geïntrigeerd ben door het gegeven. De heksenjacht.. maar ook door de soms wat bizarre wendingen in het verhaal. .maar ook weer dat ik denk .. kom op zeg.. maar ook de muziek is mooi en raadselachtig. Kortom ik weet het niet. ik zou zeggen oordeel maar zelf...

recensie van de serie

In de 17e-eeuw houdt men nog vast aan bijgeloof en de kracht van hekserij, maar  tegelijkertijd zoeken velen toevlucht in de wetenschap, rede en logica. De jonge Pietro (Giorgio Belli) gaat naar een medische school en leert om zijn ogen en verstand te vertrouwen. Wetenschap kan immers alle mysterieuze gebeurtenissen verklaren. Zijn vergaarde kennis druist tegen het geloof van de familie in, zijn vader is namelijk de leider van de Benandanti ofwel de lokale heksenjagers. Intussen komt de jonge vroedvrouw Ade (Nina Fotaras) in het nauw wanneer een baby van een welgesteld gezin doodgeboren wordt en ze van hekserij wordt beschuldigd. Pietro en Ade worstelen met de strijd van hun hart en de verwezenlijking van hun eigen levenspad.

Een profetie, ontluikende magische krachten, verboden romantiek en de opkomst van de wetenschap. De korte dramaserie bevat relatief unieke perspectieven in het 17-eeuwse Italië en mondige vrouwelijke personages die vechten tegen het opgedrongen keurslijf van de maatschappij, maar het is niet genoeg om de kijker aan zich te binden. Wat er schort?

Hoewel de eerste aflevering veelbelovend is, worstelen makers Francesca Manieri, Laura Paolucci en Tiziana Triana, om de voortdurende strijd van de wetenschap met de religie en het historisch seksisme jegens vrouwen in het plot te verweven. De rommelige warboel van personages en subplots haalt de vaart uit het verhaal – zie ook een merkbaar gebrek aan chemie tussen Pietro en Ade. Het merendeel van de cast doet zijn uiterste best om de fictie gemengd met historische feiten te verkopen, maar het beklijft niet volledig, waardoor het drama inert overkomt.

Voor alle magische elementen en hints die wijzen op diepere onderliggende thema’s blijft het algehele effect magieloos, en raak je niet in de ban van een gedoemd liefdesverhaal - al zijn er enkele hints hoeveel beter de serie zou kunnen zijn.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten