dinsdag 2 februari 2021

gênante momenten..

Ooit toen ik nog in de wereld van het theater werkzaam was als regisseur had ik in mijn hoofd om een toneelstuk te maken, absurd wel te verstaan, met gênante uit je leven... het leek me geweldig om dit te doen omdat het natuurlijk dingen zijn waar we niet over praten maar die je wel overkomen... soms met het schaamrood op je kaken achteraf omdat je iets niet doorhad.. en de gegoede gemeente, ook niets zei uit beleefdheid. Brigitte Kaandorp heeft daar ook ooit een prachtig lied over gezongen ( tekst en lied onderaan de blog)

Ik moest daar ineens aan denken toen ik afgelopen vrijdag bij de fysio was geweest, waar mijn lichaam in allerlei vreemde bochten werd gewrongen om de spieren die wat protesteerden tegenwoordig, wegens een te korte hamstring en een wat uit evenwichtig onderrug, wat dus recht moest worden gezet en worden opgerekt..  bij thuiskomst ineens ontdekte dat ik kennelijk vergeten was dat ik was afgevallen en daardoor sommige onderbroeken niet meer de kroonjuwelen, en de laat ik zegt het edele deel bedekten omdat het er uit zakte...  ineens begreep ik ook waarom de fysio wilde afspreken voor over twee weken. Inmiddels kent hij mij erg goed, hij is mijn vaste fysio,ondanks dat hij vanuit Alphen naar Den Haag is gegaan met een eigen praktijk.. ga ik altijd nog naar hem toen. mede omdat  hij verder kijkt dan alleen maar het probleem, hij gaat het hele lijf langs en dus concentreert zich niet zoals ik bij menig fysio heb ontdekt op alleen de klacht, hij zoekt de bron van de oorzaak van de klacht.. dus als je ooit een goede fysio wil.. dan neem maar contact met mij op , geef ik je zijn adres.  Maar goed hij heeft vast ook bedacht dat ik bij thuiskomst als ik hierachter zou komen ik me de ogen uit mijn hoofd zou schamen.. nou niet helemaal maar het scheelt niet veel.

Terug naar de gedachten bij het toneelstuk, dacht ik inderdaad aan een situatie waarbij je dus de hele avond heb staan lachten met inderdaad restjes spinazie tussen je tanden.. 

of aan de situatie dat je stiekem een wind wil laten en dat dan blijkt dat het een natte wind is, dat je je broek vol hebt... 

of een situatie van mijn moeder, heel heel lang gelden. die moest ook een wind laten in de kerk, men kent de oude kerkbanken van hout. ongemakkelijk en zeer glad.. dus mijn moeder dacht ik pers mijn billen heel hard op die bank  dan gaat de wind wel terug.. nou nee dus.....  die wind ging en in plaats van dat hij heel zachtjes ging was het  alsof je een ballon langzaam liet leeg lopen... heel gênant

Of de situatie van een vriend van mij ook in de kerk, die liet ook een harde wind per ongeluk en dus hij keek net als iedereen in de kerk achterom en wat bleek hij zat op de achterste rij... dus het was duidelijk dat hij het was.

Kortom zo zijn er vele te bedenken..  dat je iemand denkt te kennen en je enthousiast op diegene afloopt en het blijkt dat het iemand anders is.

Of dat iemand naar je toe komt lopen en die begint een gesprek met jou, en weet heel veel van jou terwijl jij denkt.. waar ken ik jou van in hemelsnaam? en dat het moment van vragen voorbij is wie diegene is.


Wat ik ook altijd zo erg vind, dat je een kuchje denkt te doen, je doet je hand voor je mond en dan komt er toch ineens een klodder slijm uit je keel, waarvan je niet eens wist dat je die had.. en altijd op dat soort momenten komt er iemand aan die je de hand wil schudden.. waarom ik heb geen idee. maar dan sta je daar met die vieze hand, en dan moet je ook zeggen  nou doet u maar even niet ik heb een klein ongelukje gehad... Dat klinkt erg leuk, maar men gaat meteen, omdat men niets ziet denken aan gebroken botten etc..  want je gaat niet zeggen, nou gaat even niet mijn hand zit vol slijm.. of dat je eerst dramatisch je hand staat af te vegen aan je broek of de zakdoek die je met pijn en moeite uit de dan altijd net te strakke broek moet wurmen

 

Of wat me ook ooit overkomen is, dat ik stellig overtuigd was dat ik op een goede plek zat om te ontdekken in het theater dat ik inderdaad verkeerd zat.. op de verkeerde stoel. terwijl je daar toch wel stennis van maakt. of nog erger. dat je mensen aanspreekt op dat ze niet goed zitten dat jij daar hoort te zitten maar dat je de verkeerde rij hebt.

nou zo kan ik eindeloos doorgaan maar ik dag mijn lezers uit om als commentaar hun meest gênante situatie te delen..

 Oa dat je bij de fysio ligt met een niet goed sluitende onderbroek

  Jij niet

Jij doet nooit de dingen die je moeder heeft gedaan.
Jij laat nooit een heel feest lang je gulp openstaan.
Jij staat nooit zonder sleutel voor je eigen dichte deur
En jij laat je niet kussen door je rijschoolinstructeur

Jij niet, jij niet
Dat overkomt jou niet jou niet
Jij niet, jij niet
Dat overkomt jou niet

Jij bent niet van een boekenclub voor eeuwig abonnee
Jij laat geen hele harde boer op erg chique diner
Jij checkt nooit in op Schiphol zonder paspoort, ticket, en geld
Jij staat nooit met je zoon bij het verkeerde voetbalveld.


Jij niet, jij niet
Dat overkomt jou niet jou niet
Jij niet, jij niet
Dat overkomt jou niet

Jij hebt nooit altijd regen als je op vakantie bent
Jij staat nooit op de camping zonder stokken voor je tent
Jij staat bij een blikseminslag niet onder een boom
En jij kijkt nooit verbijsterd naar een gat in een condoom.

Jij niet, jij niet
Dat overkomt jou niet jou niet
Jij niet, jij niet
Dat overkomt jou niet


Geen opmerkingen:

Een reactie posten