zaterdag 13 februari 2021

kolonisten van Catan

 

Afgelopen vrijdagavond was het eindelijk zover, we verheugden ons er enorm op, lekker samen spelletjes doen,  De buren Femke en Jeroen en ik. 

Bij toeval zag ik op instagram dat ze gek waren op spelletjes spelen, waarop ik reageerde met als gevolg dat we voor we het wisten hadden afgesproken dat we een spel zouden gaan spelen op een avond, wegens de avondklok kon het, tenslotte wonen we in hetzelfde appartementen complex en dat heeft ook zo zijn voordelen  

In de middag had ik brownies gebakken, daarbij hoort natuurlijk slagroom, dus het was een stoort van feestje..  alsof je voor het eerst gaat stappen.

Om 20.30 ging ik naar de buren met mijn doos met kolonisten van Catan onder de arm, mijn bordje met brownies en de bus slagroom, zodat we wat te eten hadden voor de gezelligheid.

Natuurlijk eerst even zitten te kijken naar hun dochtertje dat vanuit een soort pop ineens een echt mensje begint te worden.. die ook reageert met haar gezicht, geweldig om te zien... kan er door vertederd raken als ik zie hoe men van haar geniet.... en moet ook zeggen het is ook een prachtige kindje.

Rond 21.00 gingen we beginnen met het spel van Catan,  Femke bedreven als altijd las goed de gebruiksaanwijzing, ik had het spel best vaak gespeeld maar was toch wel een beetje het overzicht kwijt van het spel.. dus moest er ook inkomen. Jeroen kende het spel vaag uit het verleden.. maar begreep eerst niet het spel, later kwam hij er ook in, en riep regelmatig  bij schaap Kasjmier..  een grap die we de hele avond er maar in hebben gehouden, mede omdat we daar de slappe lach van kregen maar ook omdat we heel veel schapenwol hadden, het leek wel of ons leven zich cirkelden om de velden met wol..  wat een  hoop wol, hilarisch de lachbuien, ik geniet daarvan en we hebben ons bescheurd.. geweldig heerlijk zo ontspannen kunnen lachen met elkaar.

Na ongeveer 2 uur spelen won Femke op het nippertje.. Jeroen en ik moesten beiden ook nog 1 punt, dan hadden we gewonnen maar ze was ons te slim af.. 

Het was een hilarische avond samen.  en vreselijk gelachen. 

We hebben meteen afgesproken dat we dit vaker gaan doen..  we hebben nog spellen genoeg.  Monopoly en ook 30 seconden staan op de planning. Jeroen en ik hebben al besloten dat we dan samen gaan als we met 4-tal aan de slag gaan..  met Fenny erbij.

iets om weer naar uit te zien, en waarom ik zo blij ben dat ik deze appartementen complex woon, het is gewoon goed en gezellig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten