zaterdag 2 januari 2021

wandelen in de regen met Paulien

 

We hadden het helemaal gepland, hadden er zin in, we zouden een mooie lange wandeling gaan maken afgelopen maandag, ik had me al dik aangekleed, want ja, het is wel de kortste dag van het jaar. met de langste nacht hierna.. dus het is vast fris had ik bedacht..

Nadat ik al diverse dingen had gedaan bedacht ik me.. hmm  het regent. maar het gaat vast wel drogen...  dus ach het komt wel goed.. 

Al snel verscheen het eerste appje van Paulien.. het regent zullen we wel gaan wandelen.. 

ik ben van de oude stempel. als ik wandel en het gaat regenen thats al in the game, maar als ik in de stromende regen moet beginnen dan bedenk ik me het liefst om het niet te doen...  en doe ik het dus niet.. er ligt een grens aan sportief zijn.. dan sport ik liever in huis

Dus we spraken af dat ik zo wie zo zou komen lunchen en dan zouden wel wel zien. dus zo gezegd zo gedaan. geen probleem leek me.. het was een goede deal leek me..

Dus ik ging rond half 1 naar haar toe met de auto want ik moest nog iets meenemen en dat ging niet in  een tas.. dus dan was dit handiger

De lunch bestond uit een souflee van ei met kaas en baby spinazie en een kopje tomatensoep. meer dan genoeg..... in onze enthousiasme zagen we dat het nog licht spetterde dus ach dan kunnen we best gaan wandelen was onze ervaring.. dus waarom niet dan. 

Dus we waren vergeten om even op buienradar te kijken hoe het zich zou ontwikkelen.. maar ach het zou wel droog worden. nou we waren de wijk nog niet uit of ja hoor het begon te hozen.. vreselijk. we liepen echt met z'n twee op het kaalste stuk weg waar je maar kan lopen , geen boom te bekennen dus we kregen de volle laag, zowel van de wind als van de regen.. dus we doken maar in  onze jas en hoopte het beste maar.. iets anders kon ook niet namelijk.

WE waren op pad naar het meer om een rondje meer te lopen.. maar al lopende viel me op dat de jas van Paulien begon te schuimen. dus wij al dikke lol, zo van als je de volgende keer wast, wel even dat goed uitspoelen etc. want het was gek het begon op de meest vreemde plekken te schuimen, zelfs haar broek begon op wel hele vreemde plekken schuim te vertonen. waarop ik al zei, nou jij hebt wel je eigen schuimparty georganiseerd.. en zo al lachend en elkaar plagend liepen we verder.

We besloten om toch die 10 vol te maken hoe dan ook, dus we gingen voor de winst. we pakten nog een stuk van de golfbaan, heb haar het verborgen altaartje laten zien, en daarna zijn wel al dwalend door een klein stukje bos wederom bij het meer uit gekomen om daar weer in de volle wind en regen te lopen. inmiddels begon mijn jas ook te schuimen. maar wat het geweest is geen idee..

Nadat we elkaar op gepaste afstand goede kerstdagen hadden gewenst, tevens hadden gezegd dat we misschien nog tussen kerst en oud en nieuw gaan wandelen.  namen we afscheid

Paulien als verzopen kat naar huis en ik in de auto.. waar ik ontdekte dat ik er echt niet op mijn mooist uitzag. gelukkig ben ik inmiddels in de fase van mijn leven, dat ik er wel verzorgd en goed uit wil zien maar ook kan accepteren dat ik door omstandigheden er niet helemaal op mijn best uitziet. maar dan zie je mijn natuurlijk charme dat overtreft alles.. 

Bij thuiskomst eerst een heerlijke warme douche gepakt om daarna lekker te eten en rustig te eten en te genieten van wederom een prachtige dag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten