donderdag 28 januari 2021

vers brood

 

Een groot voordeel van bij mij op school werken is dat we naast een restaurant, waar je heerlijk kunt eten, ook een bakkerij hebben. 

Jaren lang hadden we een bakkerij waar de bakker elke vrijdagmiddag brood verkocht, met Sinterklaas was er  marsepein, en met kerst kerstkransen. kortom er was altijd wel iets te kopen.

De laatste jaren gebeurde dat niet meer, de bakker had geen tijd, er was geen winkeltje meer, kortom het kon niet meer en het was verdwenen.

Met de komst van de nieuwe school, is het restaurant begonnen met het maken van salades die je kan kopen in de lunch pauze, ook kun je er nog steeds heerlijk eten op de donderdagavond. Ja nu even niet, maar het kon wel... en het kan vast ook weer ooit.

De bakkerij is weer gaan draaien en ze hebben met kerst voor ons allemaal een heerlijke banketstaaf gemaakt, als personeel kregen we die mee. met echte amandelspijs en niet de spijs van de witte bonen..

Nu is er weer de mogelijkheid om op maandag en vrijdag brood te bestellen, heerlijk vers brood dat echt ambachtelijk is gebakken.

Afgelopen vrijdag heb ik voor het eerst een brood gekocht voor 1,50, met de topping zonnebloempitten..

hij is zo lekker dat ik meteen heb besloten om voor volgende week vrijdag 2 te bestellen om er eentje mee te nemen naar mijn moeder. Zij houd ook erg van brood, dus krijgt zij er ook eentje in plaats van de eeuwige bloemen die na een week hun kopje al laten hangen, en sterker nog een vieze geur in de vaas achterlaten omdat de stelen al iets beginnen te rotten.. of is dat alleen bij mijn bloemen in huis.. dat het stilstaand water deze geur geeft.. .

Kortom ik had al veel redenen om super blij te zijn dat ik op deze school werk, en  nu helemaal, het is toch een heerlijk cadeau dat je zomaar op je werk brood kan kopen dat ook nog extra lekker is.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten