zondag 10 januari 2021

Handsome devil (film)

 


 Deze prachtige coming out film, is een absolute aanrader, het is er even in komen maar als je eenmaal in het verhaal zit, is het zo mooi,  zeker hoe een vriendschap ontstaat tussen twee jongens die eigenlijk buitenbeentjes zijn in de omgeving waar ze zijn, de docent Engels die een grote rol speelt in het geheel.

De opmerking dat je niet met een andere stem moet praten is eigenlijk de ontknoping van het verhaal, zo mooi en zo goed toegepast...  en dan de kracht van de jongens.. die door de maatschappij in die tijd eigenlijk er niet bij mochten horen. die gedwongen werden om zich in een keurslijf te gedragen, terwijl de een er geen geheim van maakt, zie je de hele worsteling van wat er gaande is... prachtig om te zien...  en ook zo mooi

Een film waar ik bij heb zitten huilen.. zo mooi deze

een absolute aanrader

er is helaas geen echte recensie van de vinden dus kijk vooral de trailer  dan hoop ik dat je hem gaat zien. Hij staat zo wie zo op Nedflix

Korte samenvatting van de film:

ierland 2016. Drama van John Butler. Met o.a. Fionn O'Shea, Nicholas Galitzine, Andrew Scott, Moe Dunford en Michael McElhatton.

Buitenbeentje Ned hoopt op zijn nieuwe kostschool zo onzichtbaar mogelijk door het leven te gaan. Maar dan krijgt hij als kamergenoot rugbyer Conor toegewezen, die van zijn vorige school is gestuurd na talloze knokpartijen. Niets lijken de twee met elkaar gemeen te hebben, maar schijn bedriegt: naast een talentvolle atleet en vechtersbaas is Conor ook gevoelig en muzikaal, en hij draagt een groot geheim met zich mee. Fijnbesnaard Iers opgroeidrama, dat weliswaar net als veel genregenoten een vrij voorspelbare boodschap van verdraagzaamheid en ‘jezelf zijn’ propageert, maar toch fris aanvoelt.

credits

Regie:
John Butler
Cast:
Fionn O'Shea, Nicholas Galitzine, Andrew Scott, Moe Dunford, Michael McElhatton, Ruairi O'Connor
Scenario:
John Butler
Productie:
Rebecca O'Flanagan, Robert Walpole
Camera:
Cathal Watters
Muziek:
John McPhillips
Montage:
John O'Connor
Jaar:
2016
Genres:
Drama
Landen:
Ierland 
 
 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten