dinsdag 12 januari 2021

Lupin ( netflix serie)

De nieuwe serie, met een geweldige acteur, ik ken hem uit diverse films waarin hij heeft gespeeld en altijd is hij in zijn rol voor mij verrassend en bijzonder wat hij maakt en doet, zo ook in de eerste aflevering die ik inmiddels heb gezien. Ik baalde dat ik niet verder kon kijken omdat ik echt moest gaan slapen, de volgende dag roept de plicht en al is het een andere plicht dan anders, het is wel mijn plicht om er te zijn.. om eventuele vragen te beantwoorden.

Toch had deze serie me meteen in de greep, komt ook door de hoofdrolspeler. Omar Sy, die ik herkende uit zijn rol Samba, Intouchbles,Chocolat en Demain, en nog veel meer titels, Vooral zijn diversiteit als acteur wat hij kan spelen maakt het voor mij bijzonder om te zien. Het blijft een acteur die in verschillende rollen kan kruipen en dan nog steeds geloofwaardig is.. prachtig... In deze serie komt dit zo goed ten uitdrukking, wat ik tot dusver heb gezien, dat ik helemaal begrijp waarom hij deze rol heeft geaccepteerd.. 

Het verhaal is prachtig, daar ga ik niet teveel over schrijven, dat moet men maar zelf gaan kijken, en als er 1 serie waarvoor je volgens mij Netflix zou moeten nemen dan is het wel deze serie.. deze is geweldig goed.

 reacties en recensie op de serie

Voor de nieuwe, Franse serie Lupin kruipt Omar Sy, bekend van vele films, in de huid van een gewiekste dief. Het is zijn doel om in de Franse hoofdstad Parijs de ketting van Marie Antoinette te stelen. Op zich geen groot probleem, op één klein detail na. De ketting maakt namelijk deel uit van de collectie van Het Louvre en wordt zeer streng bewaakt.

Wraak
Ondanks de stevige security is de dief vastbesloten om in zijn plan te slagen. Het stelen van de ketting doet hij namelijk uit wraak voor de dood van zijn vader. De inspiratie voor zijn werkwijze zal hij uiteindelijk halen bij de fictieve dief Arsène Lupin. Vandaar dus ook de naam van de reeks.

 "Lupin is een verslavende, slimme puzzel die elementen van Luther, Sherlock Holmes en Inside Man combineert voor een meeslepende ervaring."

 "Een meeslepend en slim staaltje werk dat draait om een grote overval en zijn nasleep."

 "Slick, slim en amusant. Lupin biedt precies de juiste hoeveelheid intriges om je van aflevering tot aflevering mee te nemen."

  "Een van de grootste krachten van Netflix-serie Lupin is dat het de kijker de ene kant op laat kijken, en vervolgens volledig weet te verrassen."

  "Lupin lijkt het meeste op James Bond van alles wat je op televisie kan kijken, met coole overvallen en serieus de tofste man ooit. Deze serie is geweldig om te bingen."

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten