zondag 17 januari 2021

ommetje app...

 

Vriend Misjel had op de app van Rijnwoude, de volgende oproep geplaatst... hij had de app van de hersens stichting gedownload en als uitdaging daar geplaatst. Het doel is dat je elke dag een ommetje maakt van minimaal 20 minuten omdat dat heel goed is voor je hersenen. 

In wat voor opzicht dit goed is voor je hersenen geen idee, maar ik weet wel uit ervaring dat als ik ga wandelen ik een heerlijk leeg hoofd krijg en dat ik loop te genieten van de natuur, van de weergoden en de dingen die ik zie onderweg.. soms kom ik mensen tegen die ik ken en dan is het even een praatje.. maar verder is het heerlijk lopen gewoon verzonken in mijn gedachten. Het ruimt ook heerlijk op om eerlijk te zijn... 

Maar nu terug naar de App, toen ik dat zag, dacht ik meteen, dat is een kat in het bakkie voor mij, heerlijk ik wandel veel en graag, ik geniet van alles dus daag me maar uit. ik ga echt wel elke dag 20 minuten lopen, tenslotte is het lopen naar de school en terug al gauw een uurtje samen.. tenzij ik heel snel loop en hard loop.. dan gaat het sneller.

Natuurlijk probeer ik ook de gaten in het net te vinden, niets is mij vreemd tenslotte,  heb al ontdekt dat je hem ook gewoon in huis aan kan zetten en als je daar wat heen en weer loopt, telt hij het ook mee, dus mocht er een avondklok komen dan ach ik loop wel in mijn huis heen en weer en over de galerij en het trappenhuis... dan komt dat ook wel goed als ik een keer overdag geen tijd of zin heb

Tevens  heb ik ook ontdekt dat je helaas niet., en dat is jammer, dat je 2 keer een ommetje mee kan laten tellen, je krijgt wel een punt maar dat is het.. dus dat is wel weer balen. maar goed. het maakt niet uit, elke punt is er eentje.. 

maar goed het is dus een uitdaging, die ik dus aanga en erg leuk vind.. al zijn er een paar erg fanatiekelingen bij.. afschuwelijk maar wel leuk. maakt het nog een grotere uitdaging.

Wat ik dan wel weer erg flauw vind dat je, als je voor 9 uur een ommetje maakt dat je dan  een medaille verdient. terwijl ik dan denk vanaf welke tijd gaat dat in.. want als ik nou om 0.00 kan wandelen, dan wil ik best een ommetje maken geen punt, ik scoor wel.. maar ben bang dat dat niet werkt.

Hieruit blijkt wel weer dat ik kennelijk erg fan ben van mijn bed.. ha ha en dat klopt


Geen opmerkingen:

Een reactie posten