zaterdag 9 januari 2021

de eerste week.....

 

De eerste week van het online les geven zit er op, het was een bewogen week op velerlei vlakken.

Ten eerste het opstaan op maandag om 7 uur, omdat om 8 uur onze locatieleider een speech ging houden,  via jitsi of zoom, dat is wat onduidelijk, maar gelukkig krijgen we een link dus kunnen we gewoon ideaal  aanklikken en kijken.. niks aan het handje.. alleen maar leuk en handig.

Na deze speech brak het echte werk weer open. voor mezelf had ik een behoorlijke strakke planning gemaakt, om te voorkomen dat ik de hele dagen online zou zitten te kijken.. al ontkom je er meestal niet aan, maar toch.,

Had me wel voorgenomen om toch minstens 4 van de werkdagen iets aan sport te doen, de eerste ochtend heb ik meteen mijn schema gedaan, de ik ga op reis wod. wat een pittige is maar wel erg lekker om te doen, daarna begon het echte werk.

Afspraak was dat iedereen tussen 11.30 en 12.00 achter de jitsi zou zitten als er vragen zouden zijn van de leerlingen.. nou geloof me het was weer de ervaring van een binddate die niet op komt dagen, alleen was het nu maar 30 minuten en niet meer de hele ochtend..  Dus dat scheelde. Terwijl ik zat te wachten op de leerlingen ging ik ondertussen aan de slag met alvast de volgende opdracht te plaatsen, dit omdat de ervaring leert dat je anders zo ineens heel veel moet doen en dus fouten maakt.

Aangezien bleek dat de Jitsi het niet deed, kwamen er tig mailtjes binnen en appjes van collega's.. dat eigenlijk niet alleen de jitsi vast leek te lopen maar ook de mailbox en de app.. maar goed doorademen en hopen dat het over gaat.

Tevens kwam ik voor het feit te staan, waar ik al bang voor was. aangezien we een nieuwe manier hadden bedacht, namelijk dat alle vakken in  ene vak op de classroom zou komen, voor alleen maar de leerlingen van die klas, zodat het voor hun overzichtelijk zou worden..  beseften de collega's die maar een paar klassen hebben niet dat het voor een docent met 1 uurs vak, zoals ik, ineens 122 vakjes moest door scrollen om bij drama te komen.. laat staan dat ik nog overzicht heb, wat ik al vaker niet heb.. is dit niet goed. ik werd er echt wat in de mineur gezet.. het leek zo ideaal., voor iedereen maar niet voor mij dus. het was de hele week chaos.. ik had een lamme vinger aan het einde  van het scrollen van het wieltje van de muis.. Heb nog gevraagd of er een andere manier is, maar helaas die was er dus niet.

Kortom het is overleven en dan hopen dat we in een echte vergadering en niet via jitsie of welke dan ook, daar eens goed over kunnen hebben. 

Tijdens de week, had ik al bedacht dat ik moest zorgen dat ik niet te veel en te vaak achter de compu ging zitten, ik ken mezelf ik wil dat wat is ingeleverd meteen na kijken en dan becijferen en afstrepen. dat ruimt op, dan heb ik geen uren werk.. dit keer besloot ik het anders te doen.

Had inmiddels van zowel mijn telefoon als mijn privé Ipad, classroom en de mailaccount van school gehaald zodat ik dat niet meer zie als ik niet achter mijn computer zit op mijn werkkamer..

Tevens besloten als het 5 uur is, dan draai ik de i pad op mijn werkkamer, die van school om, zodat ik niet de binnenkomende mailtjes zie van de leerlingen, dat lijkt me stukken beter en zeker rustiger

Tevens besloten dat ik op twee ochtenden ga sporten in huis, dus wel vroeg op en dan aan de slag,  op de dinsdag en op de donderdag de 1000 cal wod.. het is de ik ga op reis wod maar dan varieer ik hem steeds, al moet ik zeggen deze die ik nu heb is wel wat zwaarder maar ook daarom weer leuker.. 

op maandag, woensdag en vrijdag ga ik wandelen,  nadat ik mijn laatste on line les heb gegeven, of als ik weer op mijn blind date heb zitten wachten.

Dit ook te zorgen dat ik mijn hoofd leeg maak en lekker even iets anders doe. Als ik dan thuis kom dan kijk ik na wat binnen is gekomen, beantwoord ik mailtjes, en werk ik tot alles weg gewerkt is, of ik ontwikkel nieuwe lessen voor online.. zeker voor de isk is het nu een uitdaging. Aangezien mijn lessen bestaan uit een geschreven versie, een gesproken uitleg van mij in een filmpje, tevens een uitleg van opa Jopie, en dan nog voorbeelden die er bij moeten van het internet of van oud leerlingen, die mij toestemming hebben gegeven om het te gebruiken.. is het toch altijd wel een dik uur voordat zon les klaar is om het licht te zien.. maar wel erg leuk om te doen... Overweeg zelfs om deze online lessen misschien ooit te publiceren en uit te geven omdat ik denk dat er wel eens veel vraag na kan zijn.

Maar dat is dus pas iets voor later.

De week sloot ik af met heel veel nakijkwerk omdat heel veel leerlingen het toch pas op het laatst inleveren, dus dat is even extra werk..  maar ook met mailtjes sturen naar zowel de coaches als leerlingen dat ze hun werk nog moesten inleveren omdat ze het niet hebben gedaan deze week, al moet ik zeggen dat het erg meevalt dit keer, men levert goed in. komt misschien ook wel omdat ik als regel heb toegevoegd dat bij te laat in leveren dat het ze 0,5 punten per dagdeel gaat kosten.. is veel maar als het werkt dan is het dat mooi meegenomen.


 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten