vrijdag 11 oktober 2019

wensen en grenzen

Afgelopen week hadden we weer Wensen en Grenzen,. de onderwerpen die we aanbieden zijn:
Loverboys, relaties en rolpatronen, homoseksualiteit en transgender, drank, sociale media incluis sexting,  vlog en de film: Alles voor geld" daarnaast hadden we voor het eerst First Tomato uitgenodigd met een voorstelling te verzorgen. We zoeken al jaren naar een goede afsluiting van deze week maar dat is erg lastig komen we achter.

De Theatergroep First tomato, was voor ons een openbaring, een mooi stuk waarin eigenlijk alle onderwerpen die wij met ze behandelen in de workshops ook aan de orde komen. Erg handig dus.
De voorstelling gaat dus over een meisje dat door groepsdruk haar borsten moet laten zien, tevens is het zo dat ze moet zoenen met een jongen wat ze niet wil

Maar alle drie de spelers staan onder druk, zijn dus de dupe van de groepsdruk van de groep waarin ze zitten, maar ook de school word niet gespaard ook daarin blijkt dat het verder gaat dan men soms zelf wil als docent. ook een mooie spiegel dus.

De leerlingen zaten hierbij ademloos te kijken en helemaal vol concentratie te genieten.. Ik als docent vond het wat vaag allemaal en merkte dat ik mijn aandacht er niet bij kon houden maar de leerlingen waren diep onder de indruk ook bij navragen waren ze echt enthousiast.. dus hij blijft.

Daarnaast als ze nog vragen hadden ze ook nog twee workshops, de ene was een passieve waarbij de leerlingen onder begeleiding van een docent een vlog moesten maken, de actieve was met een acteur die ze dan vragen stelde, wat oefeningen deed etc.. kortom het was een succes, ook  omdat de leerlingen na de voorstellingen vragen konden stellen of dingen konden zeggen die ze niet hadden begrepen dat werd dan ook uitgelegd.

De dagen zijn wederom weer erg leuk en goed verlopen.

Ook kreeg ik dit keer de geest om uit te leggen dat de wens van de ene soms de grens van een ander is.. maar ook de vraag te stellen wie er mensen op zijn insta of waar dan ook heeft staan en als ze hun vinger opstaken zei ik gefeliciteerd jullie zijn de grootste sukkels die ken je zet de poort open voor alle mensen met slechte bedoelingen..  en leg ze dat ook uit in mijn workshop maar dan link ik het aan loverboys... 

Kortom het is elk jaar weer een hele organisatie die ik doe maar wat ik zo nodig vind dat deze leerlingen dit krijgen en dat ze er van weten.. en dan doe ik het graag, geheel belangeloos.. omdat ik me echt zorgen maak over de toekomst van onze kids.... hoop ik zo een stukje bij te dragen aan dat ze wat wijzer worden en ook wat wijzer omgaan met  (a-)sociale media.. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten