maandag 21 oktober 2019

Inpakken en wegwezen

Gisteren was de dag van inpakken en wegwezen straks,  gisteren druk met van alles nog in mijn huisje. weer een aantal boeddha beelden de deur uit, van de kamer naar de schuur met als eindbestemming de kringloop of anders via marktplaats of wie weet hoe en wat, maar er moet ruimte komen, rust in de tent. de hoeveelheid moet nu gewoon weg.. Nog maar een paar koppen te gaan, ( lijk wel een koppensneller) langzaam begint het huis steeds meer te passen. Inmiddels besloten  dat ik mijn raampartij, de schilder die ik gevraagd had, heeft helaas geen tijd, dus ga ik het gewoon zelf maar doen, hoe moeilijk kan het zijn.. je schuurt, je plakt af, en verft.. wat ik tenslotte ook gedaan heb met mijn plinten.. dus waarom zou ik dan het raamhout werk niet kunnen doen. een klusje voor in een weekeinde.. Een goede vriend van mij gevraagd of hij voor mij een schilderij wil maken die past in het tussen stuk in mijn huis. Ik heb hem de maten en de kleuren doorgegeven dus ik ben superblij dat hij ja heeft gezegd. 

Daarnaast toch nog verandering van plannen, het schilderij van de foto met als titel van de mensen die weggingen, die ik in Auswitsz had gemaakt, zou eerst boven de nieuwe tv komen te hangen maar ik heb dat maar veranderd. hij hangt nu op de plek bij de telefoon.. vind ik mooier. en ik heb al in mij hoofd welk schilderij ik wil laten maken bij mijn tv, die met een prachtige klok,..  zie hieronder. Ook omdat mijn klok hangt op die muur. is het meer een geheel.. kortom het bruist nog steeds.. het zou ook kunnen dat het uitstel is van het onvermijdelijke..  omdat ik echt mijn studeerkamer nog moet doen.. grom en daar zie ik tegenop, wel al genoeg plannen, genoeg dingen die anders kunnen maar nog niet echt zin er in. maar het moet en het gaat ook gebeuren dat weet ik.. maar er moet zoveel troep weg, Heb al aan vrienden beloofd dat ik grote schoendozen ga kopen en dat ik daarin allemaal spullen gooi die ze anders een keer zouden krijgen maar die ik nu dus maar gewoon in die doos doe, inpak en er een soort van elke dag een cadeautje doos van maak.. leek me wel handig ben ik eraf en wie weet zij gelukkig of niet.. 

Tevens gaan alle creative spullen zoals stiften etc naar een vriend van mij die kinderen heeft die erg houden van kleuren etc. dan ben ik die ook kwijt en zijn die ook opgelost.

maar terug naar waar het over gaat. soms wijk ik zo af van het geheel dat ik alle kanten opga, zoals ook heel vaak mijn gedachten.. 

Inpakken dus want Berlijn lokt en roept.. en ik heb er zin in.. in mijn uppie echt naar mijn Stad, daar nieuwe dingen ontdekken en uitzoeken. prachtige musea gevonden, bedacht dat ik wel met een heteluchtballon de lucht in wil om boven Berlijn te hangen.. en noem maar op. het lijkt me heerlijk

Natuurlijk heb ik ook een streetarttour geboekt maar nu met een andere organisatie puur om te ontdekken waar zij heen gaan en wie weet kom ik andere stukken tegen wat ik niet kende. Maar ook wil ik naar de wijk waar ik zoveel uren heb doorgebracht bij vriend Erwin, even weer een klein stukje memorie lane.. even het huis zoeken waar ik met mijn vriendje was van toen, waar ik altijd was met Erwin als ik in Berlijn was, zo ook zoeken naar het waarschijnlijk verdwenen cafe Anaal, in deze wijk, waar we na het stappen altijd heengingen om wat te drinken omdat dit krakers cafe elke keer een ander thema had.. kortom er is veel te doen en te zien.. ik kom mijn dagen wel door daar..

Dus een tijdje zullen mijn blogs gaan over Berlijn, over mijn stad waar ik altijd ongeacht welk seizoen, welk tijdstip ook, thuis kom omdat de stad op me wacht met open armen. met de instelling jouw vrienden zijn ook mijn vrienden.. en dat is waar. iedereen is daar welkom.. dus nogmaals ga ooit eens Berlijn bezoeken, wijk af van het gewone, doe de high light in 1 dag. ga daarna underground, ga de alternatieve wereld in en geniet van het verborgen Berlijn. waar zoveel meer is te zien.
Zoek de Yogi mannen, zoek de struikelstenen. doe een freetour, er zijn zoveel mogelijkheden om Berlijn anders te zien. bezoek het echte muurmonument en noem maar op, dompel je onder in de geschiedenis en  voorwaarde is wel stel je open.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten